Sosyal Medya

Döviz

Evergrande Gelişen Piyasalar görünümünü bulutlandırdı

Çin’in gayrimenkul devi Evergrande Group, gelişmekte olan piyasaların görünümünü bulutlandırmaya devam ediyor. Fidelity International ve Nordea, gelişmekte olan dünyada para…

Evergrande Gelişen Piyasalar görünümünü bulutlandırdı

Çin’in gayrimenkul devi Evergrande Group, gelişmekte olan piyasaların görünümünü bulutlandırmaya devam ediyor. Fidelity International ve Nordea, gelişmekte olan dünyada para birimlerinin önemli ölçüde zayıfladığının altını çizdi. Potansiyel temerrüt, teşvikin azalmasıyla ilgili endişelere katkıda bulundu.

Evergrande Group’un borç krizi, yatırımcılar için risklerle dolu geçen haftayı adeta mayın tarlasına çevirirken, gelişmekte olan ülkeler için ayı piyasası sesleri yükseliyor. Evergrande, 300 milyar dolarlık devasa borç yığınını birkaç yıldır yönetmek için mücadele ediyor, ancak geçen yıl başkan Xi Jinping’in eşitsizliğe karşı savaşının bir parçası olarak borçlarla ilgili getirilen sert düzenlemeler şirketin krizini hızlandırdı. Cömert indirimlere rağmen, mülklerinin satışı bile şirket borçlarını azaltmaya yeterli olmadı.

Fidelity International ve Nordea Investment, gayrimenkul devi Evergrande’nin Çin’in ekonomik büyümesindeki zayıflıkları ortaya çıkardığı bu dönemde, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin daha da değer kaybetmesini bekliyor. Citigroup Inc. artık Polonya, Macaristan, Güney Afrika ve Türkiye’de uzun dolar bahislerini tercih ederken, Morgan Stanley dolar borçları konusunda ayı piyasasını destekleyen karamsar bir tutumları olduğunu belirtiyor.

 

 

Kaynak: Bloomberg

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler