Sosyal Medya

Döviz

Erdoğan tek haneli faiz dedi, Dolar/TL kuru yükseldi

Haftaya 8,16 üzerinde başlayan USD/TRY kurunda 8,20 üzeri denemeler bugün de devam ediyor. Mart ayında dolar karşısında %10 değer kaybeden TL, Nisan…

Erdoğan tek haneli faiz dedi, Dolar/TL kuru yükseldi

Haftaya 8,16 üzerinde başlayan USD/TRY kurunda 8,20 üzeri denemeler bugün de devam ediyor.

Mart ayında dolar karşısında %10 değer kaybeden TL, Nisan ayında da Kasım sonrası en düşük seviyelerde işlem görmeye devam ediyor.

Pandemi döneminde uygulanan genişlemeci para politikası, enflasyon ve döviz kurunun yükselmesi, kredi genişlemesindeki hız yerini sıkı para politikasına bıraktı. Faiz artışı sonrası kurdaki rekor seviyelerden gerileme sağlandı ve Şubat ayı ortasında ise kur 7,0 seviyesi altına gerileyerek rekor seviyeden %20’ye yakın düştü, ancak TCMB Başkanının tekrar değiştirilmesiyle yeniden para politikasında da mı değişikliğe gidilecek endişesi TL’nin geçen ay sert kayıp vermesine neden oldu.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, hemen bir faiz indirimi olmayacak dedi ve piyasalarda Nisan ayında faizlerin sabit tutulması bekleniyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün tekrar tek haneli faiz istediğini söylemesi piyasalarda yılın 3. çeyreğine doğru faiz indiriminin başlayacağı beklentisinin artmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek haneli faizde kararlı olduklarını söylerken düşük faizle borçlanmanın da azalacağını belirtti.

Bugün gün içinde en düşük 8,1330, en yüksek 8,2150’yi gören dolar kuru son saatte 8,20’den işlem görüyor. Günlük bazda 4 günlük düşüşünün ardından bugün hafif yükselen ABD Dolar Endeksi’ndeki hareketle gelişen ülke paralarının da çoğunda bugün düşüş var, en çok düşüş ise rupilira ve rublede yaşanıyor.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler