Sosyal Medya

Döviz

Dolarda bu hafta: Enflasyonda beklenen sıçrama oyun değiştirici olmayabilir

Nisan ayında tarım dışı istihdam verisinin beklentinin çok altında kalışı Fed’in güvercin politikasını destekleyerek Dolar Endeksi’nde düşüşe neden oldu.  Aynı…

Dolarda bu hafta: Enflasyonda beklenen sıçrama oyun değiştirici olmayabilir

Nisan ayında tarım dışı istihdam verisinin beklentinin çok altında kalışı Fed’in güvercin politikasını destekleyerek Dolar Endeksi’nde düşüşe neden oldu.  Aynı zamanda, verinin beklenti altında kalması temeldeki toparlanma hikayesini ciddi şekilde çökertmedi.  Yine de faizin daha uzunca süre düşük kalacağı beklentisi üzerinden başta hisse senetleri olmak üzere küresel risk duyarlılığını geniş ölçüde destekledi.

Küresel olarak desteklenen risk iştahı önümüzdeki hafta dolar üzerinde bir miktar baskı yapmaya devam edebilir. Veri açısından, Nisan ayı enflasyon raporu haftanın en önemli raporu olacak ve beklenti manşet TÜFE’nin yıllık bazda %3,7 seviyesinde gelmesi. Enflasyondaki sıçrama büyük ölçüde piyasalar tarafından bekleniyor ve Fed’in henüz daha yüksek enflasyona tepki vermeye hazır olduğuna dair işaretlerin olmaması da göz önüne alındığında, Fed’in negatif reel faiz planlarında büyük bir değişime yol açmayabilir. Sonuç olarak, negatif USD reel kur anlatımı bozulmadan kalabilir ve doları savunmasız tutabilir. ABD’deki bir diğer önemli etkinlik de Çarşamba günkü 41 milyar dolarlık 10 yıllık Hazine ihalesi. ABD tahvil faizlerinde yakında bir yükseliş genel beklenti ancak tahvil piyasası dirençli olduğu sürece, DXY 90.00 desteğini test edebilir.

EUR/USD’yi yukarı iten zayıf dolar

Zayıf dolar bu hafta da devam edecek olduğundan, EUR/USD üzerindeki yukarı yönlü baskı da devam edecektir. Euro Bölgesi veri cephesinde çok sakin bir hafta (Çarşamba günü hem Salı hem de Mart sanayi üretimi EUR üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olacak), yani EUR / USD yönü büyük ölçüde daha geniş USD hikayesi tarafından yönlendirilecek. Nisan ayı ABD TÜFE’sinin Çarşamba günü %4’e yaklaşması beklenirken piyasa bunu Fed’in daha erken sıkılaşmaya başlaması için bir sinyal olarak değil reel kur kanalı üzerinden yorumlayabilir.

Dolayısıyla EUR/USD görünümü açıkça iyileşiyor. ECB QE miktarsal genişleme hakkında spekülasyonlar artarken, yaza girerken Avro Bölgesi verileri toparlanmaya devam etmeli. Genel yumuşak USD ortamı ile birleştiğinde, bu önümüzdeki aylarda EUR / USD tarafında yükselişin devamına işaret ediyor.

ING

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler