Sosyal Medya

Döviz

Dolar/TL’de akşam yükselişi…

Dolar/TL kuru, yurtiçi piyasaların kapalı olduğu saatlerde 8,95'in üzerini test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü...

Dolar/TL’de akşam yükselişi…

Dolar/TL kurunda Fed cephesinden gelen varlık alımlarına yönelik yönlendirme ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 100 baz puanlık indiriminin ardından görülen yükseliş hareketi, akşam saatlerinde yeni rekor seviyenin kaydedilmesine yol açtı.

Gün içinde 8,83 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL kuru yurtiçi piyasaların kapalı olduğu saatlerde yönünü yukarı çevirdi ve 8,9577’yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Aynı bölümde dolar endeksinin de yukarı yönlü hareket ettiği ve 94,43 seviyesine kadar yükseldiği izlendi.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Geçen hafta Perşembe günü alınan faiz indirimi kararı sonrasında dolar/TL’de rekor izlenmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 18 seviyesine çekmişti. Piyasanın beklentisi faizlerin yüzde 19 seviyesinde tutulacağı yönündeydi. Karar metninde çekirdek enflasyon gelişmelerinin değerlendirildiği ifade edildi. Metinden faizin enflasyon üzerinde belirleneceği olmak üzere sıkı duruş taahhüdü veren ifadeler çıkarıldı.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Yabancı analistler yükseliş beklentisini dile getirmişti

Faiz indiriminin ardından değerlendirmelerde bulunan yabancı analistler dolar/TL’de yukarı yönlü ivme olasılığına dikkat çekmişti.

ITC Capital Kıdemli Kur Analisti Piotr Matys, 100 baz puanlık indirimin şaşırtıcı olduğunu ve faiz indirim döngüsünün başlamasıyla enflasyonun yıl sonunda öngörülenden yüksek olacağını söylemişti.

Türk lirasındaki değer kaybının enflasyonist sonuçları olacağını belirten Matys, “Şu an için bir kur tahminimiz yok ama TCMB’nin faiz indirimine başlaması ve Fed’in yakında parasal teşvikleri çekmeye başlamasıyla dolar/TL’de eğilim yukarı yönlü olacak” demişti.

MUFG Bank Gelişen Piyasalar Araştırma Müdürü Ehsan Khoman, TCMB’nin enflasyon ile ilgili söylem değişikliğinden sonra erken bir faiz indiriminin seçenekler arasında değerlendirildiğini ve Merkez Bankası’nın ‘ne pahasına olursa olsun ekonomik büyüme’ stratejisinin faiz indirimine yol açacağını uzun zamandır göz önünde bulundurduklarını dile getirmişti.

“Yıl sonuna kadar 200 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyoruz” diyen Khoman, yapılan faiz indiriminin Türk lirası ve riskli Türk varlıklarının gidişatını etkileyecek en önemli faktörlerden biri olduğunu vurgulamıştı.

 

Yazının Kaynağına Buradan Ulaşabilirsiniz

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler