Sosyal Medya

Döviz

Dolar ekonomik iyimserlik sayesinde avantajlı, euro kırılgan görünüyor

ABD ekonomik verilerinin iyileşmesi, koronavirüs aşılarının yaygınlaşması ve artan Hazine getirileri nedeniyle bir iyimserlik dalgasıyla desteklenen Dolar, çoğu ana para…

Dolar ekonomik iyimserlik sayesinde avantajlı, euro kırılgan görünüyor

ABD ekonomik verilerinin iyileşmesi, koronavirüs aşılarının yaygınlaşması ve artan Hazine getirileri nedeniyle bir iyimserlik dalgasıyla desteklenen Dolar, çoğu ana para birimine karşı ayların en yüksek seviyelerine yakın işlem görmekte.

Euro, Alman ticari duyarlılığı ile ilgili verilerden önce odaklanmıştı, ancak ortak Avrupa para biriminin görünümü, yenilenen koronavirüs kilitlenmeleri ve Avrupa Birliği genelinde aşıların yavaş hızı nedeniyle kötüleşti.

Dolar, euro karşısında yükselmek için daha fazla alana sahip, ancak son haftalarda diğer para birimleri karşısındaki kazançları o kadar hızlı oldu ki, bazı analistler doları mevcut seviyelerden daha yüksek seviyelerden kovalamaya karşı uyarıda bulunuyorlar.

Tokyo’daki MUFG Bank küresel pazar araştırması başkanı Minori Uchida, “Euro 200 günlük hareketli ortalamayı kırdı ve bu da düşmeye devam edeceğinin açık bir işareti” dedi.

“Yen bazı çaprazlarda güçleniyor ve bu da dolar / yen’i sınırlayacak. Getiriler doları destekledi, ancak bu hareketin gücü tükenmeye başlayabilir. ”

Euro karşısında dolar, geçen yılın Kasım ayından bu yana en güçlü seviyesine yakın olan 1.1776 $ ‘dan işlem gördü. Dolar, Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine yakın olan 109,21 yen oldu.

ABD’de işsizlik başvuruları geçen hafta bir yılın en düşük seviyesine geriledi ve Başkan Biden, her ikisi de dolarda iyimserliği destekleyen 100 milyon atışlık önceki aşı hedefine programdan 42 gün önce ulaştıktan sonra aşılama planını ikiye katlayacağını söyledi.

Altı anapara sepetine karşı dolar endeksi, dört ayın en yüksek seviyesi olan 92.788’de gerçekleşti.

Yatırımcılar, ABD ekonomisinin gücü hakkında daha fazla ipucu için Cuma günü ABD kişisel tüketimiyle ilgili verilere bakacaklar.

Avrupa ticareti sırasında Almanya’nın Ifo anketinin iş moralinde bir gelişme göstermesi bekleniyor. Ancak, Avrupa Birliği’nin yavaş aşı uygulamasına ilişkin endişeler ve eski üye Britanya ile aşı ihracatı konusunda çekişmelerin baskın bir tema haline gelmesi nedeniyle bunun euro’daki düşüşü durdurması pek olası değil.

Reuters

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler