Sosyal Medya

Döviz

Deutsche Bank dolar/TL için nötr pozisyona geçti

Deutsche Bank, dolar/TL için mayıs ayında açtığı uzun pozisyon tavsiyesini zarar kes seviyesine ulaşılmasının ardından kapattı. Kuruluş parite için nötr…

Deutsche Bank dolar/TL için nötr pozisyona geçti

Deutsche Bank, dolar/TL için mayıs ayında açtığı uzun pozisyon tavsiyesini zarar kes seviyesine ulaşılmasının ardından kapattı. Kuruluş parite için nötr pozisyona geçtiğini bildirdi.

Banka, “TL bizim için kur zayıflığında önde gelen adaylarımızdan biriydi. Ancak toplam getiri bazında para birimi iyi performans göstermeye devam etti. Her ne kadar TL’de güçlenmenin sürdürülebilirliği konusunda şüpheci olsak da zarar kes seviyemize ulaşılmasının ardından uzun pozisyonu kapatıyoruz” denildi.

Değerlendirmede TL’nin turizm gelirlerinden olumlu etkilenmesine karşın ödemeler dengesinde halen zayıflık bulunduğuna dikkat çekildi. İngiltere’nin kırmızı listesinden çıkmayı başaramayan Türkiye’nin turizm gelirlerinde zirveyi Ağustos ayında yapmış olabileceği vurgulandı. Deutsche, reel getiri canlanması olmadan TL’de sürdürülebilir bir toparlanma beklenmediğinin de altını çizdi.

Değerlendirmede, Jackson Hole toplantısının ardından dolarda kısa vadede zayıf görünüme de vurgu yapıldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler