Sosyal Medya

Borsa

Yatırım Finansman’dan Model Portföy Güncelleme Raporu

Yatırım Finansman Menkul Değerler'in Model Portföyü, BIST100 endeksine göre yılbaşından beri %15,7 daha yüksek getiri elde etti...

Yatırım Finansman’dan Model Portföy Güncelleme Raporu

KCHOL’ü model portföye ekliyoruz

Koç Holding’in güncel iştirak değerlerinden hesapladığımız net aktif değerine göre iskontosu %36 seviyesine ulaşmış olup, son 3 yıllık ortalaması olan %15’lik iskonto oranının oldukça üzerindedir. Mevcut fiyat seviyelerini temel dinamikleri güçlü olan şirketlerden oluşan Holding portföyüne yatırım yapmak için fırsat sunduğunu düşünüyoruz. Koç Holding iştiraklerinin toplam gelirlerinin yaklaşık %50’si yurtdışı operasyonlardan veya dövize endeksli gelirlerden oluşmaktadır. Yurtiçi piyasada faaliyet gösteren iştirakler de genelde sektörlerinde lider pozisyonda olduklarından, makroekonomik şokları daha iyi yönetme kapasitesine sahiptirler. Koç Holding için hedef net aktif değer hesaplamamızda, halka açık iştirakler için YF Araştırma hedef fiyatlarını, halka açık olmayan varlıklar için ise defter değerlerini kullanıyoruz. Değerlememizde %15 Holding iskontosu varsayımı kullanarak, 31,80 TL hedef fiyata ulaşıyoruz. Buna göre hissede %62 seviyesinde yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.

ANSGR’yi model portföyden çıkarıyoruz

ANSGR bu hafta zarar kes limitimiz olan eksi %15 üzerinde relatif performansa ulaştı. Ocak sonunda Model Portföye dahil ettiğimizden bu yana ise nominal olarak %24 değer kaybetti. Bunlara karşılık ANSGR 1Ç sonuçlarında prim üretimi büyümesi, kombine rasyosu ve özsermaye karlılığı rakamları güçlü gelmişti. Senenin geri kalanında da yönetilen aktif miktarında artış ve yüksek faiz ortamının katkısıyla Şirket’in özsermaye karlılığının %20’ler civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Buradan hareketle Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyemizi koruyoruz. 2021T PD/DD ve F/K çarpanları sırasıyla 0.91x ve 4.6x.

Model Portföyümüz BIST100 endeksine göre yılbaşından beri %15,7 daha yüksek getiri elde etmiştir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Yatırım Finansman Menkul Değerler

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler