Sosyal Medya

Borsa

Ülker 4. Çeyrek Finansal Görünüm Değerlendirmesi

Finansal yatırımlardan yüksek katkı net karı destekledi Ülker 4Ç20’de beklentilerin üzerinde, 287mn TL net kar açıkladı. (Ak Yatırım: 200mn TL;…

Ülker 4. Çeyrek Finansal Görünüm Değerlendirmesi

Finansal yatırımlardan yüksek katkı net karı destekledi

Ülker 4Ç20’de beklentilerin üzerinde, 287mn TL net kar açıkladı. (Ak Yatırım: 200mn TL; Piyasa: 214mn TL). Tahminlerimizde görülen sapmanın temel sebebi şirketin finansal yatırımlarından 231mn TL kazanç elde etmesi oldu. Bizim beklentimiz 180mn TL seviyesindeydi. Ülker, nakit varlıklarının 3,6mlyr TL’lik kısmını vadesi 3 aydan kısa olan likit yatırım fonlarında tutuyor. Ülker, uzun süredir olası bir satın alma için yüksek miktarda nakit pozisyonu taşıyor ve geçtiğimiz günlerde 5 yıl vadeli, 650 milyar ABD doları tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Satın alma için olası adaylar i) “Önem Gıda (Yıldız Holding’e ait hammadde tedariki ve işleme şirketi) ve ii)” Horizon” (Yıldız Holding’e ait dağıtım ve satış şirketi). Sonuçlara piyasa tepkisinin i) net kar tarafında sapmanın büyük ölçüde tek seferlik bir gelir kaleminden gelmesi ve ii) şirketin son dönemki güçlü performansı nedeniyle hafif olumlu olmasını bekliyoruz. Ülker için 30,0TL fiyat hedefiyle “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimizi koruyoruz. Ülker için mevcut değerlememiz herhangi bir satın alma etkisini değerlendirmeye almıyor. Büyük ölçekli bir satın almanın, fiyat ve satın alınacak
şirkete göre, hedef fiyatımızda önemli değişiklik yapması olası.

4Ç20 satış gelirleri yıllık bazda %23 artışla tahminlere paralel gerçekleşti (Ak Yatırım: TL 2,59 milyar; Piyasa: 2,55 milyar TL). %3,4 konsolide hacim büyümesi, Türkiye’de ton başı fiyatlarda yıllık yaklaşık %21’li artış ve yurtdışı faaliyetlerindeki kur dönüşüm etkisi satış büyümesini destekledi.

4Ç20 FAVÖK beklentilerin hafif üzerinde, yıllık bazda %29 artışla 440mn TL gerçekleşti (Ak Yatırım: 414mn TL; Piyasa: 418mn TL). Yurtdışı faaliyetlerindeki brüt karlılık artışı ve Türkiye’de sıkı faaliyet gider kontrolü marjları destekledi.

Ülker’in, Yıldız Holding’den olan ticari olmayan alacakları 1.7 milyar TL seviyesinde yatay kaldı. Hatırlanacağı üzere, Ülker, ana ortağı Yıldız Holding’e, 3Ç20’de 1.7 milyar TL kredi sağlamıştı.

Ülker’in Holding’den alacakları hariç bakıldığında net borç pozisyonu, 441 milyon TL serbest nakit akışı ve finansal varlıklardan sağlanan yüksek getirinin 726 milyon TL’den 3Ç20 sonunda 226 milyon TL’ye geriledi.

Ülker Yönetim Kurulu, Genel Kurul’da görüşülmek üzere, brüt 277mn TL (hisse başı: 0. 0.8087719) dağıtılmasını önerdi. Bu rakam %27,2% dağıtım oranı ve %3,4 temettü verimine işaret ediyor. Ülker geçtiğimiz 2 yıl zorlu faaliyet koşulları nedeniyle temettü dağıtmamıştı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler