Sosyal Medya

Borsa

Toogood: “Wall Street’in Avrupa hisseleri için iyimserliğine katılmıyorum”

Yılın geri kalanı için Avrupa piyasasında herkes şirket yükseliş göstermiyor. Finans hizmetleri firması Embark Group’un baş yatırım sorumlusu Peter Toogood,…

Toogood: “Wall Street’in Avrupa hisseleri için iyimserliğine katılmıyorum”

Yılın geri kalanı için Avrupa piyasasında herkes şirket yükseliş göstermiyor.

Finans hizmetleri firması Embark Group’un baş yatırım sorumlusu Peter Toogood, Avrupa hisse senetlerinin önümüzdeki aylarda ABD hisse senetlerine ayak uydurabileceğine inanıyor. Ancak Toogood, Wall Street’in Avrupa hisseleri için olan yüksek iyimserliğine katılmamakta.

Morgan Stanley’deki analistler, Avrupa’nın yirmi yıldan fazla bir süredir ilk kez bu yıl tüm büyük bölgeleri geride bırakacak kadar iyi bir konumda olduğunu söylüyorlar. Yatırım bankası aynı zamanda, yükselen enflasyon, kar marjları üzerindeki baskı ve nicel genişlemenin yavaşlaması gibi sebeplerden ABD piyasalarının önümüzdeki aylarda “dalgalı” olacağına inanmakta.

Bununla birlikte, yatırımcıya cazip gelen değerlemeler, hisse başına daha güçlü büyüyen kârlar ve AB’nin Covid-19 sonrası mali destek fonunun başlatılması nedeniyle Avrupa’nın en iyi performans gösteren bölge olması için kayda değer durumlar mevcut.

Ayrıca, Goldman Sachs analistleri yılın geri kalanında Avrupa’da ucuz hisse senetleri belirlerken, JPMorgan’da piyasanın düşmesi durumunda bölgede satın almak için “ucuz” hisse senetleri seçti.

Avrupa hisse senetlerinin yakında ABD piyasasından ayrılabileceği görüşüne katılıp katılmadığı sorulduğunda Toogood, Cuma günü CNBC’nin “Squawk Box Europe” programında “Hayır, bu defa bu görüşe katılmıyorum. Avrupa hisselerinin arayı kapatacağını kabul ederim. Ancak Covid dalgalanmaları devam edecek, bu nedenle iyileşme gelse bile çok geç olacak. Özür dilerim ama pandemi yakın zamanda bir yere gitmeyecek” diye belirtti.

“Sanırım akıllardaki soru değişmiyor: Avrupa piyasasından satın alındığında hangi hisseler alınmalı?” diyen Toogood, bölgedeki bazı “çok güçlü” tüketici markaları gibi istisnalara dikkat çekti.

“Bankacılık sektörü yatırımlarını kesinlikle mantıksız buluyorum. Çok uzun zamandır Avrupa’nın herhangi bir yerinde faiz oranlarının değiştiğini görmedim ve küresel olarak geri çekiliyorlar. Bankalar ve faaliyetleri açısından Avrupalıların çoğu kendi içine kapanıyor. ”

Our World in Data tarafından derlenen istatistiklere göre, bugüne kadar AB vatandaşlarının yaklaşık %33’ü en az bir doz Covid aşısı oldu. Buna karşılık, ABD nüfusunun yaklaşık %48’i en az bir aşı dozu aldı.

Uluslararası Para Fonu geçtiğimiz ay, Avrupa’nın 2022’de ekonomik toparlanmasının kriz öncesi seviyelere dönme yolunda olduğunu söyledi. Söz konusu tahmin, bölgenin Covid-19 aşısı kampanyasının nasıl gideceğine bağlı olarak yapılmıştı, ancak sağlık krizi konusundaki belirsizlik halen sürüyor.

 

Kaynak: cnbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler