Sosyal Medya

Borsa

Kripto paralarda heyecanlı bekleyiş sürüyor

Bitcoin fiyatları, 2013 yılından bu yana yaşanan 8 ekim ayının 6’sını yükselişle tamamladı. Peki, Bitcoin ekim ayı geleneğini devam ettirecek…

Kripto paralarda heyecanlı bekleyiş sürüyor

Bitcoin fiyatları, 2013 yılından bu yana yaşanan 8 ekim ayının 6’sını yükselişle tamamladı. Peki, Bitcoin ekim ayı geleneğini devam ettirecek mi? Huobi Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto paralarda yaşanan son gelişmeleri ve Bitcoin fiyatlarında yaşanan ekim ayı tablosunu hurriyet.com.tr için değerlendirdi.

Kripto para piyasaları, genel olarak düşüşle tamamladığı bir eylül ayını daha geride bıraktı. Geçtiğimiz 8 yıl içerisinde, sadece 2 eylül ayını değer kazancıyla tamamlayan Bitcoin (BTC) için, aylık ortalama getirilere baktığımızda ekim ayı genel olarak iyi geçiyor. Bitcoin fiyatları 2013 yılından bu yana, yani son 8 yıl içerisinde 6 yılda yükseliş kaydetti. Piyasalar ekim ayının dördüncü işlem gününü yaşarken, Bitcoin’in ekim ayı geleneğini sürdürüp, sürdüremeyeceği merak konusu..

BİTCOİN 5 AYIN ZİRVESİNDE

Geçtiğimiz üç işlem gününü de yükselişle tamamlayan Bitcoin fiyatları, bugün 55 bin 343 Dolar seviyesine kadar yükselerek 12 Mayıs tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü. 5 işlem günü üst üste yükselişini sürdüren Bitcoin, saat 17.20 itibarıyla yüzde 5,17 oranında değer kazancıyla 54 bin 179 dolar seviyesinde hareket ediyor.

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum da (ETH), Bitcoin’in yükselişine eşlik ederek 16 Eylül tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü. Ethreum fiyatları, gün içerisinde en yüksek 3 bin 616 doları, en düşük ise 3 bin 348 doları görürken; şu dakikalarda yüzde 1,32 oranında yükselişle 3 bin 575 dolar seviyesinde hareket ediyor.

 

 

hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler