Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’dan Lokman Hekim için Şirket Analizi

Lokman Hekim, 1996 yılında kurulmuştur. Şirket, Ankara ve Van’da toplam 4 hastane işletmektedir. Şirket geçen yıl grup içi üniversitesine 216 yataklı bir hastanesini kiralamıştır ve mevcut durumda 448 yatak kapasitesine sahiptir. Şirket, Ankara’daki hastanesinde (Etlik) kapasite artışını 2Ç21'in sonunda tamamlamayı planlamaktadır ve bu sayede kapasitenin 37 yataktan 100 yatağa çıkması beklenmektedir (toplamın %14'ü)...

Gedik Yatırım’dan Lokman Hekim için Şirket Analizi

Temel Bilgiler

Lokman Hekim, 1996 yılında kurulmuştur. Şirket, Ankara ve Van’da toplam 4 hastane işletmektedir. Şirket geçen yıl grup içi üniversitesine 216 yataklı bir hastanesini kiralamıştır ve mevcut durumda 448 yatak kapasitesine sahiptir. Şirket, Ankara’daki hastanesinde (Etlik) kapasite artışını 2Ç21’in sonunda tamamlamayı planlamaktadır ve bu sayede kapasitenin 37 yataktan 100 yatağa çıkması beklenmektedir (toplamın %14’ü). Ayrıca, 126 yatak kapasiteli başka bir Ankara hastanesinde (Akay) %30 kapasite artışını 2022 yılında bitirmeyi planlamaktadırlar. Lokman Hekim, 2 tesis ile çeşitli tıbbi hizmetler ve laboratuvar hizmetleri sunmaktadır. Bu tesislerden biri Irak’ın Erbil kentinde bulunan tanı merkezidir. Diğer tesis ise Ankara’da bulunan Demet Tıp Merkezi’dir. Şirketin bir diğer iş kolu ise süt çiftliğidir. Ancak, gelirlerdeki payı 2020’de toplam gelirlerinin sadece %3,3’ünü oluşturmaktadır. Son olarak şirket, henüz başlamamış olan sağlık paketlerinde dijital dönüşüm ve pazarlama alanında faaliyet göstermek üzere Her Yerde Sağlık (HYSET) adlı bir şirket kurmuştur.

Şirket, LKMNH kodu ile BİST Ana Pazar’da işlem görmektedir.

Özet ve Değerleme

Lokman Hekim’i “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile araştırma kapsamına alıyoruz. İNA modelimiz %16 risksiz faiz oranı, %5 nihai büyüme oranı ve %5,5 öz sermaye risk primi varsayımları içermektedir. Şirket için hazırladığımız İNA ve benzer şirket analizleri hisse başına 13.23TL hedef fiyat ve %53 artış potansiyeline işaret etmektedir. Lokman Hekim hisseleri halihazırda 2021 beklentilerine göre 5.4x FD/FAVÖK ve 7x F/K çarpanlarından işlem görürken bu rakamlar çarpan analizinde benzer şirketler ortalaması olan FD/FAVÖK için 10.1x ve F/K için 24.6x’nin altında bulunmaktadır.

SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) tarifeleri 1 Haziran’da revize edilmiş olup, revizelerin gelirler ve marjlara olumlu katkı sağlaması beklenmektedir.   SUT, Sağlık Bakanlığı tarafından SGK kapsamında belirlenen tedavi başına fiyat tarifesidir. Buna bağlı olarak, bu yıl SGK gelirlerinde %10-15 civarında bir artış öngörmekteyiz. 2020 yılında Lokman Hekim’in SGK geliri sağlık gelirlerinin %45’ini teşkil etmiştir (119 milyon TL) ve bu oranın aynı şekilde devam etmesini beklemekteyiz.

  Lokman Hekim (LKMNH)

  Öneri: Endeksin Üzerinde Getiri

  Son Kapanış: 8,62

  Hedef Fiyat: 13,23

  Potansiyel Getiri: %53

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler