Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’dan Erdemir ve Kardemir Güncelleme Raporu

Çelik fiyatları ilk yarıda yükseliş trendinin devam etmesi ile rekor seviyelerde bulunuyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde çelik fiyatlarında başlayan yükseliş trendinin bu yılın ilk yarısında da devam ettiğini gözlüyoruz. Mayıs ayı içerisinde rekor seviyelere ulaşan fiyatlar uzun çelik tarafında bu seviyelerden hafif gerilerken yassı çelik fiyatları ise yatay seyrediyor...

Gedik Yatırım’dan Erdemir ve Kardemir Güncelleme Raporu

Çelik fiyatları ilk yarıda yükseliş trendinin devam etmesi ile rekor seviyelerde bulunuyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde çelik fiyatlarında başlayan yükseliş trendinin bu yılın ilk yarısında da devam ettiğini gözlüyoruz. Mayıs ayı içerisinde rekor seviyelere ulaşan fiyatlar uzun çelik tarafında bu seviyelerden hafif gerilerken yassı çelik fiyatları ise yatay seyrediyor. Özellikle pandemiden çıkışla birlikte artan global talep fiyatları desteklerken hurda ve demir cevherindeki arz yönlü baskılar nedeniyle bu hammaddelerin fiyatlarının görece yüksek seyretmesi ürün fiyatlarının da güçlü kalmasını sağlıyor. Bu nedenle her ne kadar fiyatlarda bir normalleşme beklesek de bu normalleşmenin de kademeli olacağını düşünüyoruz.

Fiyatların seyri marjların da ikinci ve üçüncü çeyrekte güçlü kalmaya devam edeceğine işaret ediyor. 2020 son çeyrek ve 2021 ilk çeyrekte çelik fiyatlarındaki artışa paralel olarak artan marjların ikinci ve üçüncü çeyrekte de fiyatlara paralel olarak artmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Şirketlerin dolar bazlı ürün fiyatlarının yanında TL bazlı maliyetlerinin de olması marjları destekleyen bir diğer unsur olmaya devam edecektir. Erdemir için hedef fiyatımızı 23.40 TL seviyesine yükseltirken “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyemizi koruyoruz. Erdemir’in ton başına FAVÖK rakamı yılın ilk çeyreğinde 250 dolar seviyesine çıkarken yassı çelik fiyatlarındaki güçlü seyir ikinci çeyrekte ton başına FAVÖK rakamının 300 dolar seviyelerine ulaşabileceğine işaret ediyor. Şirketin 3-3.5 aylık siparişle ürünlerini sattığı göz önünde bulundurulursa önümüzdeki günlerde fiyatlarda bir geri çekilme yaşansa bile üçüncü çeyrekte de bu trendin devam edebileceğine işaret ediyor. Bu gelişmeler ışığında Erdemir için 2021T FAVÖK tahminimizi 1.5 milyar dolardan 2.1 milyar dolar seviyelerine çekerken ton başına FAVÖK beklentimiz ise 255 dolara yükselmiş oluyor.

Hisse şu anda 2021 yılı öngörülerimize göre 3.4x FD/FAVÖK ve 6.1x F/K çarpanlarından işlem görürken bu rakamlar yurtdışı benzer şirketler ortalaması olan FD/FAVÖK için 4.8x ve F/K için 8x’ün altında bulunuyor.

Kardemir’i (D) için hedef fiyatımızı 9.78 TL seviyesine yükseltirken “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyemizi koruyoruz. Kardemir 2021 yılının ilk çeyreğinde ton başına FAVÖK rakamını fiyatlardaki artış paralelinde önceki çeyrekteki 133 dolar seviyesinden 196 dolar seviyesine çıkarmayı başarmıştı. Her ne kadar mayıs ayındaki tepe seviyenin ardından fiyatlarda hafif gerileme olsa da marjlardaki güçlü seyrin devam etmesini ve ikinci ve üçüncü çeyrekte ton başına FAVÖK rakamının 200 dolar seviyesinin üzerinde gerçeklemesini bekliyoruz. Yılın geri kalanında uzun çelik fiyatlarındaki normalleşmenin kademeli bir şekilde devam etmesi beklentimize rağmen şirketin 2021T yılında 190 dolar ton başına FAVÖK rakamına ulaşabileceğini öngörüyoruz. Buna paralel olarak da Kardemir için FAVÖK beklentimizi 3.8 milyar TL seviyesine çekiyoruz. Kardemir’in yaratacağı bu karlılık şirketin net borç pozisyonundan net nakit pozisyonuna geçmesini sağlarken yeni yatırımların da önünü açabilecektir.

Şirket 2021 beklentilerimize göre 2.2x FD/FAVÖK ve 4.3x F/K çarpanlarıyla işlem görürken benzer şirketler çarpanları FD/FAVÖK için 4.8x ve FK için 8x seviyelerinde bulunuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler