Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’dan, ‘ARD Bilişim’ Telekonferans Toplantısı Notları

ARD Bilişim 2011 yılında kurulmuştur. Şirket, bilişim, sağlık, savunma, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren ARD Group Holding’in iştiraklerinden biridir. Grubun…

Gedik Yatırım’dan, ‘ARD Bilişim’ Telekonferans Toplantısı Notları

ARD Bilişim 2011 yılında kurulmuştur. Şirket, bilişim, sağlık, savunma, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren ARD Group Holding’in iştiraklerinden biridir. Grubun toplam 5 iştiraki bulunmaktadır. ARD Bilişim, iştiraklerin kendi sektörel ihalelerine katıldıkları, yazılım hizmetlerini de içerebilen ve ilişkili taraflarla birçok işlemi olan yazılım koludur.

İş ve ürün yapısı: Şirketin ana iş alanları e-dönüşüm hizmetleri, kurumsal yazılımlar, ulusal hukuk yazılımı, sağlık sistemi çözümleri, bulut sistemi çözümleri ve siber güvenlik çözümleridir. ARD, 60 bin müşterisiyle e-dönüşüm pazarında önemli bir rol oynamaktadır. Firmanın ana hedeflerinden biri e-fatura alanında büyümektir. 2021 Temmuz ayı itibarıyla e-fatura kapsamı genişletilecektir. Türkiye’de ise şirket, hükümetin gerekli asgari gelir düzeyini 5 milyon TL’den 1 milyon TL’ye düşürme dayatmasıyla, bu yıl 500 bin firmanın e-faturaya geçmesi beklenmektedir. ARD, kapsamın genişletilmesiyle müşteri sayısını artırmayı planlamaktadır. Şirket ayrıca Ulusal Hukuk Ağı Projesini (UHAP) yönetmektedir. UHAP, Barolar Birliği, Barolar ve Avukatlar tarafından yürütülen tüm idari ve hukuki süreçlerde kullanılmaktadır. Ek olarak, şirket şu anda Avrupa Birliği’nin 6 projesinde yer almaktadır. Şirketin 2021 hedeflerinden biri de bu projelere 7 tane daha eklemektir.

Çeşitli BT projeleri sayesinde 2020’de güçlü bir büyüme oranı elde etti. Şirket, 2020’de cirosunu iki katından fazla artırmıştır. Toplam satışlar içinde tekrarlayan gelirlerin payı 2020’de %40 olmuştur. Şirket ayrıca gelirlerinin yaklaşık %60’ını kamu ihalelerinden elde etmektedir. FAVÖK 74 milyon TL’ye ulaşarak %122.5 büyürken, net kar %148.7 artışla 66 milyon TL olmuştur. 2020 yılında şirketin FAVÖK marjı %59.3 olarak gerçekleşmiştir.

2021’e bakış – güçlü büyüme devam edecek: Şirketin 2021’de gelirlerini ikiye katlayabileceğini düşünmekteyiz, bu da 250 milyon TL gelir anlamına gelmektedir. FAVÖK marjının %50 olacağını beklediğimizde şirketin 125 milyon TL FAVÖK yaratması mümkün gözükmektedir (Yıllık +%68.9 büyüme). Net kar 100 milyon TL civarında olabilir.

Değerleme: Hisse, son 12 ayda %460 artmış ve BIST’ten %237 daha iyi performans göstermiştir. 2021 yılı rakamlarına göre hisse senedi 2021T FD/FAVÖK çarpanında 11.1x oranında işlem görmekte ve bu da hisseyi benzerlerine göre %34 iskontolu konuma getirmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler