Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’dan 1. Çeyrek Tahminleri…

Yılın ilk çeyreğinde dayanıklı tüketim ve hafif ticari araç pazarı yüksek bir performans göstererek sırasıyla yıllık %40 ve %60 büyüme gösterdi...

Gedik Yatırım’dan 1. Çeyrek Tahminleri…

Yılın ilk çeyreğinde dayanıklı tüketim ve hafif ticari araç pazarı yüksek bir performans göstererek sırasıyla yıllık %40 ve %60 büyüme gösterdi.

Çeyreksel bazda güçlü sonuçlar beklediğimiz sanayi şirketleri: Yılın ilk çeyreğinde dayanıklı tüketim ve hafif ticari araç pazarı yüksek bir performans göstererek sırasıyla yıllık %40 ve %60 büyüme gösterdi. Bunun yanında çelik sektörünün ise (Erdemir ve Kardemir) fiyatlardaki artış trendinden olumlu etkilenmesini bekliyoruz. Telekom şirketleri ise (Turkcell ve Türk Telekom) veri kullanımındaki artışın da desteği ile güçlü finansallar açıklamaya devam edecektir. Bu çeyrek olumlu rakamlar açıklamasını beklediğimiz diğer şirketler ise; Petrokimya marjlarındaki artışın olumlu yansımasıyla Petkim, kord bezi segmentinin güçlü katkısıyla Kordsa, yerel talepteki artış sayesinde Indeks, zırhlı araç sevkiyatlarının hız kazanmasıyla Otokar ve yurtdışı segmentlerin katkısı ile maliyet tedbirlerinin desteklemesi sayesinde Coca Cola, olarak ön plana çıkmaktadır. Diğer taraftan havacılık segmentinin ise daralmanın etkisi ile zayıf finansallar açıklamasını bekliyoruz. Bunun yanında Tüpraş ise stok karına rağmen ürün marjlarının zayıf seyri ve kur farkı giderlerinden olumsuz etkilenecektir. 

Bankacılık sektörü karlılıkları: Özel bankalarda makul net kar rakamları beklerken, faaliyet marjlarında, artan fonlama maliyeti ve azalan enflasyona dayalı tahvil getirileri kaynaklı düşüşler beklemekteyiz. Öte yandan, bu düşüşlerin (a) güçlü komisyon gelirleri, (b) kontrol altında olan faaliyet giderleri, (c) trading kaleminde geçen çeyreklerden daha olumlu performans (swap hariç), ve (d) provizyon giderlerindeki azalış ile desteklenmesini beklemekteyiz. Özel bankalar içerisinde benzerlerinden daha az marj düşüşü beklediğimiz Yapı Kredi göreceli olarak öne çıkabilir. Kamu bankalarının ise marj daralmalarının özel sektör bankalarından daha sert olmasını bekleriz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler