Sosyal Medya

Borsa

Ak Yatırım ‘Hisse Öneri Portföyü’nü Güncelledi…

Ak Yatırım ‘Hisse Öneri Portföyü’nü Güncelledi. Buna göre artan piyasa oynaklığı nedeniyle Garanti ve Yapı Kredi portföyden çıkarıldı. Raporun ayrıntıları…

Ak Yatırım ‘Hisse Öneri Portföyü’nü Güncelledi…

Ak Yatırım ‘Hisse Öneri Portföyü’nü Güncelledi. Buna göre artan piyasa oynaklığı nedeniyle Garanti ve Yapı Kredi portföyden çıkarıldı. Raporun ayrıntıları şöyle;

Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankasını bu rapor ile birlikte hisse öneri portföyümüzden çıkarıyoruz. Bu hisseleri portföyümüzden çıkarma kararımız banka hisselerinin önümüzdeki kısa vadede daha durgun bir borsa performansı göstereceği beklentisini yansıtıyor.

Hatırlanacağı üzere her iki hisseyi de bankacılık sektörünün azalan karşılık giderleri nedeniyle 2021 öz kaynak kârlılığında anlamlı toparlanma beklentisi ile portföyde tutuyorduk. Ancak faiz ve kur seviyelerinin öngörülerimizi üzerinde seyretmesi banka hisselerinde bir miktar baskı oluşturabilir. Banka hisseleri ayrıca değerleme açısından son bir ayda yaklaşık 350 baz puanın üzerinde artan 10 yıllık tahvil faizine de en duyarlı sektörler arasında yer alıyor.

Bankaların portföy içerisindeki ağırlığı %15 düzeyindeydi. Bu hisseler portföyden çıktıktan sonra portföy ağırlıklarını tabloda görüldüğü şekilde dağıttık. Portföyün getiri hesaplaması ise yarınki ağırlıklı ortalama fiyatlar üzerinden güncellenecek.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ak Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler