Dolar/TL47,90
0.08%
Euro/TL55,55
0.31%
Gram Altın6.860,77
0.48%
BIST 10014.082,10
0.64%
Brent Petrol$88,62
0.11%
Gümüş/Ons$65,86
1.16%
Gedik Yatırım
Dünya Ekonomisi

IMF, Ukrayna'ya 880 milyon dolar tutarında yeni bir dilim üzerinde anlaşmaya vardı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ukrayna’ya verilecek olan fon hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

23 Şubat 2024

IMF, Ukrayna'ya 880 milyon dolar tutarında yeni bir dilim üzerinde anlaşmaya vardı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ukrayna’ya verilecek olan fon hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “IMF ve Ukraynalı yetkililer, güncellenmiş bir dizi ekonomi politikası üzerinde personel düzeyinde anlaşmaya vardı. Anlaşma, fonun yönetim kurulunun onayına tabidir.”

Aynı zamanda IMF, 2024 yılında Ukrayna ekonomisine ilişkin beklentilerin belirsizliğini koruduğunu belirtiyor.

21 Şubat'ta Bloomberg, Ukrayna'nın IMF ile kendisine 15,6 milyar dolarlık kredi kapsamında 900 milyon dolar tutarında mali yardım sağlama konusunda anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Bu ödeme, Ukrayna'nın IMF’den almayı beklediği dört ödemeden ilki olacak. Fon, 2024 yılında toplamda 5,4 milyar dolar vermeyi planlıyor.

Rusya gazetelerinden İzvestiya’nın konuyla ilgili haberine göre, 22 Şubat'ta Uluslararası Para Fonu İletişim Direktörü Julie Kozak, Ukrayna'nın ayakta kalabilmesinin yaklaşık 32 milyar dolarlık bağış yardımına bağlı olduğunu söyledi.

Piyasalarda yalnız değilsiniz

Bu haberle ilgili detaylı rapor ve analizlere, uzman desteğiyle Akanak Insights'a ulaşın.

Uzman Desteğine Göz Atın
Paylaş

İlgili Haberler

Pezeşkiyan savaş ekonomisini yönetmek için yeni kabine oluşturdu
Dünya Ekonomisi

Pezeşkiyan savaş ekonomisini yönetmek için yeni kabine oluşturdu

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, hükümetinin ülkenin içinden geçtiği "özel koşulları yönetmek için yeni bir kadro oluşturduğunu" açıkladı. X platformunda yaptığı paylaşımda "düşmanın planlarının ülkenin can damarlarını kesmeyi hedeflediğini" vurgulayan Pezeşkiyan, hükümetin sözünü ettiği "ekonomik savaşla" mücadele edecek bu yeni yapılanmanın görevine ve sürecin kilit isimlerine dair soruları gündeme getirdi.

6 Ekim 2026
Fransa'da Borç Krizi: Paris Avrupa’nın Yeni "Hasta Adamı" mı Oldu?
Dünya Ekonomisi

Fransa'da Borç Krizi: Paris Avrupa’nın Yeni "Hasta Adamı" mı Oldu?

Fransa’da borç krizi, yatırımcıların devlet tahvillerini geniş çapta elden çıkarmasıyla daha da derinleşti. Paris hükümetinin devasa kamu borcunu kontrol altına alma ve bütçe açığını düşürme kapasitesine olan güvenin azalması, yüksek enflasyon ve ülkedeki keskin siyasi bölünmelerle birleşince tahvil getirilerini 2002'den bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.

5 Ekim 2026
BAE İngiltere’yi, milyarlarca sterlinlik yatırımı geri çekmekle tehdit etti
Dünya Ekonomisi

BAE İngiltere’yi, milyarlarca sterlinlik yatırımı geri çekmekle tehdit etti

İngiltere gündemini, Manchester City kararına misilleme olarak BAE'nin ülkedeki milyarlarca sterlinlik yatırımlarını çekme tehdidi ve ekonomik krizlere karşı AB'ye geri dönme çağrıları sarsıyor. Öte yandan ABD basınında, kontrolden çıkan yapay zeka sistemlerinin yol açtığı zararlarda teknoloji şirketlerinin hukuki sorumluluktan kaçmaması gerektiği tartışılıyor.

5 Ekim 2026