Emeklilere seçim vaadi iddiası: Emekli maaşlarına seyyanen zam gelebilir!
Başkent Ankara kulislerinde dillendirilen iddialara göre, 31 Mart 2024 günü gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde emeklilerin tamamına 4 bin ila 8 bin lira arasında seyyanen zam yapılacak.
21 Ocak 2024

Başkent Ankara kulislerinde dillendirilen iddialara göre, 31 Mart 2024 günü gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde emeklilerin tamamına 4 bin ila 8 bin lira arasında seyyanen zam yapılacak.
SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE YÜZDE 42,3 ZAM YAPILMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin heyecanla beklediği maaşlara ek zammını duyurarak şu ifadelere yer vermişti: “Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor.”
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL OLDU
Erdoğan, 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseleceğini de açıklamıştı: “Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz.”
PARA ANALİZ



