Dolar/TL47,90
0.08%
Euro/TL55,55
0.31%
Gram Altın6.860,77
0.48%
BIST 10014.082,10
0.64%
Brent Petrol$88,62
0.11%
Gümüş/Ons$65,86
1.16%
Gedik Yatırım
Dünya Ekonomisi

Chicago Fed Başkanı’na göre yatırımcıların faiz tahmini Fed’in önüne geçti!

Goolsbee, Fox News'e yaptığı açıklamada piyasaların Fed’in önüne geçtiğini, ancak faiz ile ilgili kararı yönlendirecek olanın gerçek veriler olduğunu hatırlattı. Fed’in Aralık ayı toplantısında güncellenen ekonomik ve faiz öngörülerine göre bu yıl muhtemelen 3 faiz indirimi yapılabileceği görüşü öne çıktı.

15 Ocak 2024

Chicago Fed Başkanı’na göre yatırımcıların faiz tahmini Fed’in önüne geçti!

Goolsbee, Fox News'e yaptığı açıklamada piyasaların Fed’in önüne geçtiğini, ancak faiz ile ilgili kararı yönlendirecek olanın gerçek veriler olduğunu hatırlattı. Fed’in Aralık ayı toplantısında güncellenen ekonomik ve faiz öngörülerine göre bu yıl muhtemelen 3 faiz indirimi yapılabileceği görüşü öne çıktı. Ancak Goolsbee, bu tahminlerin bireysel olduğunu ve politika kararı hakkında bir grup kararı alınmış gibi görülmemesini söyledi.

Investing.com'un konuyla ilgili derlediği habere göre, bu noktada FOMC’nin nasıl çalıştığına dair piyasada bir kafa karışıklığı olduğunu düşünen Chicago Fed Başkanı, grup olarak çalıştıklarını ve bugünün oylamasının yapıldığını söyledi. Buna göre Goolbee, geleceği tartışmadıklarını ve geleceğe yönelik kararlar almadıklarını sözlerine ekledi.

BOSTİC: “ABD ENFLASYONUNDAKİ İLERLEME YAVAŞLAYABİLİR”

Financial Times'ın haberine göre, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, politika yapıcıların faiz oranlarını çok erken düşürmesi halinde enflasyon hedefinde sapma olabileceğini söyledi.

Bostic, ayrıca enflasyon konusunda temkinli konuşurken ilerlemenin yavaşlamasını beklediğini ve enflasyonun tamamen durabileceğine dair bazı riskler olduğunu dile getirdi.

FT’nin haberinde Atlanta Fed Başkanı’nın 2023’te fiyat baskısının beklediğinden daha hızlı düştüğünü kabul ettiğinden bahsedilirken Bostic’in yine de enflasyonun yılsonuna kadar yaklaşık %2,5 olacağını ve Fed'in hedefine ancak 2025'te ulaşacağını düşündüğü aktarıldı.

Piyasalarda yalnız değilsiniz

Bu haberle ilgili detaylı rapor ve analizlere, uzman desteğiyle Akanak Insights'a ulaşın.

Uzman Desteğine Göz Atın
Paylaş

İlgili Haberler

İngiltere Ekonomisinde Çifte Sinyal: Tahvil Getirileri Geri Çekildi, İnşaatta Daralma Sürüyor
Dünya Ekonomisi

İngiltere Ekonomisinde Çifte Sinyal: Tahvil Getirileri Geri Çekildi, İnşaatta Daralma Sürüyor

İngiltere’de 10 yıllık tahvil getirileri, Temmuz 2007 sonrası en yüksek seviyeyi test etmesinin ardından geri çekilmeye başladı. Sert satış dalgasının duraklaması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle getiri oranı %5,35 seviyesine geriledi. Ancak geri çekilmeye rağmen getirilerin yüksek seyretmesi, piyasalardaki sıkı para politikası endişelerinin sürdüğünü gösteriyor.

6 Ekim 2026
Çin Gemileri ve ABD Doları: Ticaretin Anahtarları Kimin Elinde?
Dünya Ekonomisi

Çin Gemileri ve ABD Doları: Ticaretin Anahtarları Kimin Elinde?

Bir gemi Çin'de inşa edilmiş, Yunan bir şirkete ait, Liberya bayrağı altında çalışıyor ve Dolar üzerinden fiyatlandırılıp finanse edilen malları taşıyor olabilir. Yazar Rana Foroohar'ın Financial Times gazetesinde yayımlanan makalesinde belirttiği bu varsayımsal örnek, küresel ticaret üzerindeki kontrolü tek bir ülkeye indirgemenin neden zor olduğunu açıklıyor. Çünkü güç; taşıma araçlarını inşa edenler, limanları yönetenler, para birimi ve kredi sağlayanlar arasında bölünmüştür.

6 Ekim 2026
Pezeşkiyan savaş ekonomisini yönetmek için yeni kabine oluşturdu
Dünya Ekonomisi

Pezeşkiyan savaş ekonomisini yönetmek için yeni kabine oluşturdu

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, hükümetinin ülkenin içinden geçtiği "özel koşulları yönetmek için yeni bir kadro oluşturduğunu" açıkladı. X platformunda yaptığı paylaşımda "düşmanın planlarının ülkenin can damarlarını kesmeyi hedeflediğini" vurgulayan Pezeşkiyan, hükümetin sözünü ettiği "ekonomik savaşla" mücadele edecek bu yeni yapılanmanın görevine ve sürecin kilit isimlerine dair soruları gündeme getirdi.

6 Ekim 2026