Bu İş Eninde Sonunda Patlayacak! Peki Ne Zaman? & Piyasalar Vurdumduymaz | Atilla Yeşilada - Semih Sakallı video
Atilla Yeşilada ve Semih Sakallı’nın bu yayınında, Türkiye ekonomisinin mevcut durumu, Merkez Bankası’nın faiz kararları ve küresel jeopolitik riskler masaya yatırılıyor.
25 Nisan 2026

Atilla Yeşilada ve Semih Sakallı’nın bu yayınında, Türkiye ekonomisinin mevcut durumu, Merkez Bankası’nın faiz kararları ve küresel jeopolitik riskler masaya yatırılıyor.
Yeşilada, Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasını doğru bir adım olarak nitelendirirken, yıl sonuna kadar bir faiz indirimi beklemediğini vurguluyor. Programda ayrıca, CHP'nin ekonomi kadrolarına yönelik eleştiriler ve olası bir erken seçim senaryosunda hükümetin asgari ücret ve emekli maaşları üzerinden yapabileceği hamleler tartışılıyor.
Küresel ölçekte ise İran-İsrail gerginliğinin enerji fiyatları üzerindeki baskısı ve Brent petrolün 100 doların üzerinde kalacağı öngörüsü öne çıkıyor. Yeşilada, yapay zekanın finansal piyasalar için yaratabileceği "yıkıcı" risklere ve Antropic’in "Mitos" modelinin yol açabileceği güvenlik kaygılarına da dikkat çekiyor.
00:00 CHP'nin ekonomi politikaları 05:32 TCMB en doğrusunu yaptı 09:22 Erken seçim senaryoları ve ekonomi 15:08 Mehmet Şimşek'e göre sorumlu kim? 18:20 Bu iş eninde sonunda patlar 21:24 Hürmüz Boğazı, stagflasyon ve petrol 25:26 Ciddi bir finansal kriz riski var



