Sosyal Medya

Gündem

9. Yargı Paketi’yle “etki ajanlığı” düzenlemesi de geliyor

"İstihbarat mücadelesi" kapsamında düzenlenecek yeni tip "etki ajanlığı" ülkenin ekonomik, toplumsal ve kamu düzenini bozanlar da bu kapsamda değerlendirilecek. 

9. Yargı Paketi’yle “etki ajanlığı” düzenlemesi de geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9’uncu yargı paketi ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirterek, “Özellikle üzerinde çalıştığımız konular hakim savcılarımızdan, vatandaşlarımızdan gelen talepler. Gerçekten mecbur kalınan düzenlemeler” dedi. Tunç, “Grup Başkanımızla da görüşeceğiz. Özellikle yargı paketleriyle ilgili düzenleme komisyona sevk edilmeden önce o çalışmanın içerisinde hukukçu milletvekilleri de olsa o çalışmanın daha verimli olmasını sağlar” diye konuştu.

AYM’nin iptal ettiği Çocuk İzlem Merkezlerinin yönetmeliğine ilişkin gecikme hakkında bilgi veren Tunç, kanuni dayanağı da 9. Yargı Paketi’nde sunacaklarını belirtti. DEM Parti Milletvekilinin Van’da 83 yaşındaki Makbule Özer‘in ikinci kez cezaevine gönderilmesiyle ilgili sorusuna yanıt veren Tunç, “İnfaz ertelemesiyle ilgili süreci tekrar başlattık. Bu yine Adli Tıp Kurumunun raporuna bağlı bir durum” dedi.

9. Yargı Paketi’nde “etki ajanlığı” düzenlemesi

Son olarak 8. Yargı Paketi’nin kanunlaştığı Meclis’te, yasama yılı bitmeden 9. Yargı Paketi’ne ilişkin görüşmeler yapılacak. İktidara yakın yayın organı Yeni Şafak’ın detaylarını duyurduğu 9. Yargı Paketi’ndeki düzenlemelere göre Türkiye’de “yeni tip casusluk” suçları oluşturularak yeni düzenlemelere gidilecek.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Bunlardan biri de Türkiye aleyhinde kara propaganda yapılmasına alan açtığı savunulanlar için “etki ajanlığı” düzenlemesi. Yeni Şafak’ın habere göre,  “etki ajanlığı” Türk Ceza Kanunu’na (TCK) girecek ve TCK’da tarif edilen “casusluk”, “ajanlık” tanımına yeni bir kavram olarak “etki ajanlığı” da eklenecek.

“İstihbarat mücadelesi” kapsamında düzenlenecek yeni tip “etki ajanlığı” ülkenin ekonomik, toplumsal ve kamu düzenini bozanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

CHP: Milletvekilleri ne olduğunu bilmiyor, endişelerimiz var

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, komisyonda bir dizi konuşma yaptı, daha sonra milletvekillerinin sorularını yanıtladı. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez,  “Normalde Adalet Bakanlığı kadına yönelik düzenlemeler yaptığında hepimizin daha sevinçle bunu beklemesi lazımken, inanın bizi bir endişe alıyor. Hepimizin yüreği ağzında bekliyoruz. ‘9’uncu Yargı Paketi hazırlanıyor’ dediniz. Biz milletvekilleri olarak şu ana kadar ne olduğunu bilmiyoruz” sorusu yöneltti.

Bakan Tunç ise Suiçmez’in sözlerine şu karşılığı verdi:

“Hazırlıklar devam ediyor, henüz tamamlanmadı. Muhalefet milletvekillerinden bu konuda kendilerinin de öneride bulunmak istedikleri yönünde geri dönüş aldık. Vekiller de katkı verirlerse verimli olur. Genelde bunlar teknik konular. Özellikle üzerinde çalıştığımız konular hakim savcılarımızdan, vatandaşlarımızdan gelen talepler. Gerçekten mecbur kalınan düzenlemeler. Çoğu hukuki ve teknik. Dolayısıyla burada milletvekillerimizin komisyon süreçlerinde katkısını önemsiyoruz”

Tunç, “Grup Başkanımızla da görüşeceğiz. Özellikle yargı paketleriyle ilgili düzenleme komisyona sevk edilmeden önce o çalışmanın içerisinde hukukçu milletvekilleri de olsa o çalışmanın daha verimli olmasını sağlar” dedi.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler