Sosyal Medya

Genel

Avrasya Araştırma’nın son anketi: AKP erimeye devam ediyor

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, Haziran ayı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. ‘Bu pazar seçim olsa’ kararsızlar…

Avrasya Araştırma’nın son anketi: AKP erimeye devam ediyor

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, Haziran ayı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

‘Bu pazar seçim olsa’ kararsızlar dağıtılmadan önce AKP’nin oy oranı %25,  kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP’nin oy oranı %29,4 olarak tespit edildi.

Özkiraz, İYİ Parti’nin oy oranına ilişkin yaptığı değerlendirmede “İYİ Parti Avrasya Araştırma’nın bir anketinde ilk kez %15 çıktı ama farkındaysanız son 4 ankette hep şunu söylüyorum: ‘İlk defa bir anketimizde %13,5 çıktı’, bir sonraki ankette ‘İlk defa bir anketimizde %14 bandını geçti’, bir sonraki anketimizde ‘İlk defa %14,5’ları gördük’ ve şimdi diyorum ki ilk defa %15’i gördük. Yani İYİ Parti’de yükseliş trendi hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Bu pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlara göre kararsızlar dağıtılmadan önce AKP’nin oy oranı %25, CHP’nin oy oranı %22,9, İYİ Parti’nin oy oranı %12,8, HDP’nin oy oranı %9,4, MHP’nin oy oranı %6,0, DEVA Partisi’nin oy oranı %3,8, Gelecek Partisi’nin oy oranı ise %1,7 olduğu görüldü.

“Bu pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlara göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP’nin oy oranı %29,4, CHP’nin oy oranı %26,9, İYİ Parti’nin oy oranı %15, HDP’nin oy oranı %11,1, MHP’nin oy oranı %7,1, DEVA Partisi’nin oy oranı %4,5, Gelecek Partisi’nin oy oranı ise %2 çıktı.

ERDOĞAN-AKŞENER

“Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda şu kişiler aday olursa hangisine oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlara göre: Erdoğan-Akşener yarışında Erdoğan %39,8 oy alırken Akşener %42,3 oy alıyor.

ERDOĞAN – KILIÇDAROĞLU

Erdoğan – Kılıçdaroğlu yarışında ise Erdoğan %39,1 oy alırken Kılıçdaroğlu %44,0 oy alıyor.

ERDOĞAN – İMAMOĞLU

Erdoğan-İmamoğlu yarışında ise Erdoğan %37,8 alırken İmamoğlu %50,2 oy alıyor.

ERDOĞAN – YAVAŞ

Erdoğan-Yavaş yarışında ise Erdoğan %37 oy alırken Yavaş %49,4 oy alıyor.

Avrasya Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler