Piyasa
Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren yatırım aracı ne?
Borsa İstanbul'da geçen hafta, hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,69, altının gramı yüzde 1,43, dolar/TL yüzde 0,85, avro/TL yüzde 1,18 değer kazandı.

Borsa İstanbul’da geçen hafta, hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,69, altının gramı yüzde 1,43, dolar/TL yüzde 0,85, avro/TL yüzde 1,18 değer kazandı.
BIST 100 endeksi, haftanın en düşük 7.667,85 ve en yüksek 8.081,69 puanını gördükten sonra önceki hafta kapanışına göre yüzde 4,69 değer kazanarak 7.986,47 puandan tamamlandı.
Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,43 artarak 1.992 liraya yükseldi. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 1,39 artarak 13 bin 385 liraya çıktı.
Geçen hafta sonu 3 bin 232 lira olan çeyrek altının satış fiyatı 3 bin 277 liraya yükseldi. ABD doları bu hafta yüzde 0,85 değer kazanarak 30,0950 liraya, avro ise yüzde 1,18 artarak 33,0170 liraya yükseldi.
Yatırım fonları yüzde 1,74, bireysel emeklilik fonları ise yüzde 2,21 değer kazandı. Kategorilere göre bakıldığında ise “Hisse Senedi” fonları yüzde 4,77 ile en çok kazandıran oldu.
BAKMADAN GEÇME
-
Gündem
/ 5 Temmuz 2025Özel’den Erken Seçim Çağrısı: “Birinci Partiysen 2 Kasım’da Seçime Gel”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda gündeme damgasını vurdu.
Dünya Ekonomisi
/ 5 Temmuz 2025Gelişen Piyasalar Borçlanmada Rekor Kırıyor: Jeopolitik Risklere Rağmen Talep Artıyor
2025’in ilk yarısında, Ortadoğu’daki saldırılar, ticaret savaşları ve enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar gelişen piyasaların borçlanma iştahını durduramadı. Küresel yatırımcılar hâlâ dolar dışı tahvillere akın ediyor.
Piyasa
/ 5 Temmuz 2025Wall Street’ten Çıkıp Yeni Fırsatlara mı Yelken Açmalı? Gelişen Piyasalar Şimdi Neden Cazip
Donald Trump’ın tarifeleri ABD borsasında endişeleri artırırken, yatırımcılar Latin Amerika, Asya ve Avrupa’daki gelişen piyasalara yöneliyor. 2025'in ilk yarısında bu piyasalara sermaye akışı hız kazandı.
Genel
/ 5 Temmuz 2025Kiralık Konut Piyasasında Sezonluk Dalga: Daireyi Kiraya Vereceksen Ağustos, Tutacaksan Şubat!
Ekonomist Dr. Ahmet Büyükduman, konut ilan kiralarındaki mevsimsel hareketleri analiz etti: İstanbul’da ortanca kira Temmuz sonunda 32.500 TL’yi bulabilir. Almanya merkezli Deutsche Bank ise son beş yılda dünyada kira artışının en yüksek olduğu şehrin İstanbul olduğunu açıkladı.
Piyasa
/ 5 Temmuz 2025OPEC+’tan Petrol Üretiminde Artış Kararı
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, ağustos ayında petrol üretimini temmuz ayına kıyasla günlük 548 bin varil artırma kararı aldı.
Gündem
/ 5 Temmuz 2025Erdoğan’dan CHP’ye: “Algılarla değil, gerçeklerle yüzleşin”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin siyasetini “karşılıksız” olarak nitelendiren Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na destek çağrılarını eleştirerek, "Sokak eylemleriyle suçluları aklamaya çalışıyorlar" dedi.
Ekonomi
/ 5 Temmuz 2025MB’ndan 4 Yıl Sonra İlk Müdahale: 1,1 Milyar Dolar Satıldı
PARA ANALİZ- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yaklaşık dört yıl aradan sonra döviz piyasalarına ilk kez doğrudan müdahalede bulundu. Müdahalelerin,…
Gündem
/ 5 Temmuz 2025Yerel Yönetimlere Şafak Operasyonu: CHP’li Başkanlar Gözaltında
stanbul ve Antalya merkezli yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, CHP’li üç büyükşehir belediye başkanı ile bir başkan vekili sabah saatlerinde gözaltına alındı.
Genel
/ 5 Temmuz 2025Ethereum, Cannes’da Küresel Finansın Yeni Altyapısını Kutladı
Ethereum’un Avrupa’daki en büyük etkinliği EthCC, bu yıl Cannes Film Festivali’ne ev sahipliği yapan kırmızı halılı Palais des Festivals’te düzenlendi. Gündemde fiyat değil, Ethereum’un Wall Street ve geleneksel finansla bütünleşmesi vardı. Ether EFT'lere de para girişi hızlanıyor. Ama, kripto-para bu sene hala %20 ekside.
Gündem
/ 5 Temmuz 2025İklim Yasası TBMM’de Kabul Edildi: Dönüm Noktası mı, Rant Yasası mı?
İklim değişikliğiyle mücadele amacıyla çıkarılan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu, Meclis’ten geçti. Ancak yasa kamuoyunda ve siyasette büyük tartışmaları da beraberinde getirdi.
Borsa
/ 5 Temmuz 2025ANALİZ: Risk İştahı Dipten Dönüyor
Sermaye akımlarının yeniden büyüme odaklı varlıklara yöneldiğini işaret eden iki teknik gösterge, piyasanın defansif pozisyonundan çıkmaya hazırlandığına dair güçlü kanıtlar…
Genel
/ 5 Temmuz 2025AKOM Uyarıyor; 5-9 Temmuz arasına dikkat!
AKOM, İstanbulluları yeni bir sıcak hava sıcaklığına karşı uyardı. 5-9 Temmuz tarihlerine ilişkin ayrıntılara dikkat...
Ekonomi
/ 5 Temmuz 2025TÜFE Düşerken Kiralar Yükseldi, Konut Yeniden Yatırım Aracı…
TÜİK tarafından yürütülen Tüketici Fiyat Endeksi, Haziran 2025'e göre yıllık enflasyon yüzde 35'e geriledi...
Benzer Haberler