Sosyal Medya

Borsa

Beşiktaş ‘token’ları Paribu üzerinden ön satışta!

“Beşiktaş Token”, 26 Eylül tarihinde Paribu üzerinden ön satışa çıktı. Beşiktaşlı Token sahibi taraftarlar kulübe direkt katkı sağlama olanağı bulacaklar...

Beşiktaş ‘token’ları Paribu üzerinden ön satışta!

Token konusunda 20 milyona yakın taraftarının sorumluluğu nedeniyle uzun süredir ince eleyip sık dokuyan Beşiktaş JK, ülkemizin lider kripto varlık işlem platformu Paribu ile anlaştı. Beşiktaş Token, 26 Eylül tarihinde Paribu üzerinden ön satışa çıktı.

Beşiktaş JK, taraftar token için alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto varlık işlem platformu Paribu ile anlaştı. Paribu özellikle, “taraftar token’larını Türkiye’de ilk listeleyen platform olma” özelliğiyle tanınıyor. “Beşiktaş Token”26 Eylül 2023 tarihinde, Paribu üzerinden ön satışa çıktı.

Anlaşmayla ilgili Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, Paribu CEO’su Yasin Oral, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dillioğlu ve Paribu Ürün Müdürü Mert Altaç’ın katılımıyla Beşiktaş Stadyumu’nda bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Çebi: “Bu yeni alanda en çok ihtiyaç duyulan şey güvendir ve biz, milyonlarca taraftarın sorumluluğunu taşıyan bir kurumuz.”

Basın toplantısındaki konuşmasında, token konusunda Beşiktaş JK yönetimi olarak, ne kadar ince eleyip, sık dokuduklarını anımsatan Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Camiamız bunu bekliyordu, biz de doğru zaman ve doğru iş birliğini bekliyor ve araştırıyorduk. En önemli kaygımız, taraftarlarımızın ve token ürünümüze teveccüh gösterecek insanların zarar görmemesi için yeterli koşulların oluşmaması; kendimizce güvenilir bir partner bulamamamızdı. Özellikle bu yeni alanda en çok ihtiyaç duyulan şey güvendir ve biz, milyonlarca taraftarın sorumluluğunu taşıyan bir kurumuz. Açıkçası 120 yıllık kültürümüze uygun bir sorumluluk üstlendik ve en sağlıklı ortamın oluşmasını bekledik. Paribu, teminat mektubu başta; tüm yasal ve mali sorumluluklarını ortaya koydu. Paribu’yu da etraflıca araştırdık. Sektörün öncü firmalarından biri ve taraftar token’larını ilk listeleyen, bu alanda en yüksek hacme ve yaygın kullanıma sahip olan ve daha önce de bu alanda proje üretmiş bir şirket.” dedi.

Beşiktaş taraftarının, kulüpleriyle dijital dünyada da bütünleşmelerinin önemli araçlarından birisi olacak…

Token olgusu ve taraftarlık ilişkisine de değinen Çebi, sözlerine şöyle devam etti: “Artık günümüzde, teknoloji ve dijital dünyadan, elektronik ekonomiden kaçınamayacağınız bir noktaya geldik. Tam bu noktada token olgusu, taraftarlarımızın gönül verdikleri kulüpleriyle, dijital dünyada daha da fazla bütünleşmelerini sağlayacak önemli araçlardan birisi olacaktır. Ayrıca taraftarlarımız, bu sayede yapacakları katkılarla, kulüplerinin geleceğine doğrudan etkide bulunmanın bir başka mecrasına kavuşmuş olacaklar. Elbette token satın alan taraftarlarımız bazı önemli ayrıcalıklara da kavuşacaklar. İş birliğimizin, her iki kurum ve tüm taraftarlarımız ve camiamız için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Beşiktaş taraftarının, Beşiktaş Token ile gücünü daha da büyüteceğine inanıyoruz.

Paribu CEO’su Yasin Oral, ön satışı başlattıktan sonra iş birliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin ilk ve en büyük futbol kulüplerinden Beşiktaş ile kurduğumuz bu iş birliğinden mutluluk duyuyoruz.  Paribu olarak taraftar token’larını ilk listeleyen ve bu alanda iş birlikleri kurup proje geliştiren bir teknoloji şirketiyiz. Blokzincir teknolojisinin spor dünyasıyla entegre olması, her iki sektör için de büyük bir önem taşıyor.  Pek çoğunuzun bildiği gibi fan token’lar aracılığıyla taraftarlar, kulüplerinin geleceğine daha çok etki etme imkânına sahip olabiliyor. Beşiktaş taraftarının, Beşiktaş Token ile gücünü daha da büyüteceğine inanıyoruz. Beşiktaş Token’ın tüm taraftarlar ve spor dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.”

Paribu Ürün Müdürü Mert Altaç ise, Beşiktaş Token’ın token ekonomisine yönelik açıklamasında; “50 milyon değerinde maksimum arzı olan Beşiktaş Token’ın 10 yıllık planlamasını yaptık” dedi. Ayrıca, bu detayların Beşiktaş Token’ın whitepaper’ında yer aldığını da hatırlattı.

Beşiktaş Token nasıl alınabilecek?

Paribu’da hesabı bulunan kullanıcılar, hesabındaki TL bakiyesi yeterli olduğu takdirde 26 Eylül itibarıyla Beşiktaş Token için talepte bulunabilecekler.

Beşiktaş Token ile elde edilebilecek bazı avantajlar:

Tahsis edilmiş her iki tesiste de yer alacak özel tribünde maç izleme imkânı

 Özel ağırlama paketleri ile maç izleme imkânı

 Özel kurgulanmış stat turuna katılım

 Özel kurgulanmış tesis turuna katılım

 Antrenman izleme ve takım ile tanışma

 Deplasman maçlarında takım ile seyahat etme

 Öncelikli bilet alım hakları

 Özel tribünde maç izleme imkânı

 Kulüp başkanı, yönetim kurulu, sporcular ile tanışma

İmza törenlerine katılım

Yapılacak anketlere katılarak kararlara etki etme

BAKMADAN GEÇME

  • ABD’de Üretici Enflasyonu Kasım Ayında Enerji Maliyetlerinin Etkisiyle Artış Gösterdi

    ABD’de üretici enflasyonu, enerji maliyetlerindeki artışın etkisiyle kasım ayında yükseliş kaydetti. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun (BLS) açıkladığı verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 artarak beklentilere paralel gerçekleşti. Bir önceki ay ÜFE yüzde 0,1 oranında artış göstermişti.

  • Grönland: Buzların Altındaki Büyük Satranç

    Haritalarda beyaz ve ıssız bir alan gibi görünen Grönland, iklim değişikliğiyle birlikte 21. yüzyılın en kritik jeopolitik cephelerinden birine dönüşüyor. Eriyen buzullar yalnızca yeni deniz yollarını değil, büyük güç rekabetinin askeri, ekonomik ve teknolojik fay hatlarını da ortaya çıkarıyor. Danimarka’nın hukuki egemenliğine rağmen, adanın güvenliği fiilen ABD’nin stratejik şemsiyesi altında şekilleniyor. Rusya ve Çin’in Arktik hamleleri ise Grönland’ı küresel satranç tahtasının merkez karelerinden biri haline getiriyor.

  • İran’dan ABD’ye sert uyarı: Trump saldırırsa misilleme gelir, Türkiye de uyarılan ülkeler arasında

    İran, ABD Başkanı Donald Trump’ın olası bir askeri müdahalesine karşı bölge ülkelerini açık şekilde uyardı. Tahran yönetimi, Washington’un İran’a yönelik bir saldırı düzenlemesi halinde, ABD’nin Orta Doğu’daki üslerinin hedef alınacağını bildirdi. Reuters’a konuşan üst düzey bir İranlı yetkiliye göre bu uyarı Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’ye de iletildi. Artan gerilim nedeniyle ABD, Orta Doğu’daki bazı askeri üslerinden personel çekmeye başladı.

  • “Kaynak milliyetçiliği” altını 5.000 dolara, gümüşü 100 dolara taşıyabilir

    Küresel piyasalarda altın ve gümüş, 2025’i rekorlarla kapattıktan sonra 2026’ya da son derece güçlü bir başlangıç yaptı. Yatırımcılar, arz kısıtları, jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının bağımsızlığına ilişkin endişelerin etkisiyle değerli metallerde yeni zirvelerin gündeme gelebileceğini düşünüyor. Bazı piyasa oyuncularına göre, bu yıl altın 5.000 doları, gümüş ise 100 doları test edebilir.

  • Enflasyonla Mücadelede Sona Yaklaşılırken Sanayi Devleri 2026’ya Umut Bağladı

    Türkiye’de yüksek enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan sıkı para politikaları, son iki yılda sanayi sektörünü ağır bir baskı altına aldı. Vestel, SASA ve Arçelik gibi sanayi devleri yüksek faiz, güçlü TL ve zayıf iç talep nedeniyle ciddi zararlar açıklarken, 2026 yılına doğru daha dengeli bir makro görünümle birlikte kademeli bir toparlanma beklentisi güçleniyor. Ancak madalyonun diğer yüzünde iflaslar ve konkordato başvurularında yaşanan rekor artış, reel sektörün kırılganlığının sürdüğüne işaret ediyor.

  • Enflasyon Kıskacındaki Türkiye’de Yeni Trend: Son Kullanma Tarihi Yaklaşan Ürünler Satan Marketler

    Türkiye’de uzun süredir devam eden yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı, tüketim alışkanlıklarını köklü biçimde değiştiriyor. Alım gücü hızla gerileyen orta gelirli şehirli kesim, daha ucuz gıdaya erişim için alternatif kanallara yönelirken, ülkede ilk kez “salvage grocery” olarak bilinen, son kullanma tarihi yaklaşan ya da tavsiye edilen tüketim tarihini aşmış ürünleri satan market zincirleri ortaya çıkıyor. Bu alandaki öncü girişimlerden biri olan Yenir, kısa sürede büyüme hedefleri ve yatırımcı ilgisiyle dikkat çekiyor.

  • Türkiye’nin Dev Tekstil Markasıydı: O da Ekonomik Kriz Karşısında Konkordato Başvurusunda Bulundu

    Türkiye’nin köklü tekstil firmalarından Famateks Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Ev, otel, plaj ve promosyon tekstilleri üreten ve 25 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren şirket; başta ABD olmak üzere Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve Japonya’ya ihracat yapıyordu.

  • AB Komisyon Başkanı Von der Leyen Duyurdu: Ukrayna’ya AB’den 90 Milyar Euro’luk Destek Paketi Sağlanacak

    Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği’nin 2026-2027 döneminde Ukrayna’ya toplam 90 milyar euro finansman sağlayacağını açıkladı. Von der Leyen, bu tutarın 60 milyar eurosunun askeri destek, 30 milyar eurosunun ise bütçe desteği olarak ikiye bölüneceğini belirtti.

  • Formül Plastik Payları Yarın Borsada İşlem Görmeye Başlıyor, 9 Endekse Dahil Edilecek

    Halka arz süreci, 7-9 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama işleminin ardından yatırımcılara pay dağıtımı ile tamamlandı. Formül Plastik’in payları yarından itibaren işlem görmeye başlayacak ve Borsa İstanbul tarafından 9 farklı endekse dahil edilecek.

  • Riskli Varlıklar Parlıyor: Kripto Piyasasında Ralli Sürecek mi?

    Bitcoin, haftalarca dar bir fiyat aralığında işlem gördükten sonra yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesine çıkarak riskli varlıklar ve değerli metallerdeki genel ralliyi takip etti. Bu yükseliş, yatırımcıların alternatif varlıklara yönelmesi ve jeopolitik belirsizliklerin destekleyici etkisiyle gerçekleşti.

  • Allianz Commercial 2026 Risk Barometresi: Siber Tehditler Zirvede, Yapay Zekâ Hızla Yükseliyor

    Allianz Commercial tarafından hazırlanan yıllık küresel iş dünyası riskleri araştırması, Allianz Risk Barometresi’nin 15. sayısını yayımladı. 97 ülke ve bölgeden, 23 farklı sektörde görev yapan 3 bin 338 risk yönetimi uzmanının görüşleriyle oluşturulan rapora göre, 2026 yılında siber olaylar, özellikle fidye yazılımı saldırıları, tüm şirketler için art arda beşinci kez en büyük risk olarak öne çıktı.

  • Sürücüler Dikkat: 2026 Trafik Sigortası Fiyatları Açıklandı

    2026 yılı trafik sigortası primleri belli oldu ve milyonlarca araç sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Ocak ayından itibaren geçerli olacak tarifede, aylık maksimum artış oranı yüzde 0,66 olarak belirlendi. Yeni tarifede, araç sahibinin hasar geçmişi, araç tipi ve bulunduğu il prim tutarlarını önemli ölçüde etkiliyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral’dan “Gümrük Düzenlemesi” Açıklaması

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, ‘gümrük düzenlemesine’ dair bir paylaşım yaptı. Saral, “Devletin aldığı her kararın merkezinde millet olmalıdır. Uygulama vatandaşın omzuna yük bindiriyorsa, orada durup samimiyetle hesap yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler