Sosyal Medya

Borsa

Yükselen Çelik’ten çelik servis merkezi tahvil arzı…

Yükselen Çelik, 2019 yılında paylarının halka arzının ardından 05 Nisan 2023 tarihinde 50 milyon TL tutarında tahvil arzı gerçekleştirdi...

Yükselen Çelik’ten çelik servis merkezi tahvil arzı…

Türkiye’nin ilk ve tek halka açık çelik servis merkezi olan ve Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da hisseleri işlem gören Yükselen Çelik, 2019 yılında paylarının halka arzının ardından 05 Nisan 2023 tarihinde 50 milyon TL tutarında tahvil arzı gerçekleştirdi.

26 Ocak 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 500 milyon TL’ye kadar tahvil ihraç etmek üzere onay alan Yükselen Çelik, birinci aşamada kısmi işlem yaparak TEB Yatırım aracılığıyla nitelikli yatırımcılara 50 milyon TL tahvil arzı gerçekleştirdi. Böylece Türkiye’de ilk kez bir çelik servis merkezi tahvil ihracı gerçekleştirmiş oldu.

Vasıflı çelik sektörünün lider şirketlerinden biri olan ve 1976 yılından bu yana çelik sektöründe katma değerli ürünler alanında faaliyet gösteren Yükselen Çelik, sermaye piyasalarının yanı sıra ortaya koyduğu finansal enstrüman çeşitliliği ile Türkiye’de birçok çelik servis merkezine rol model oluyor. Yükselen’in kurduğu tesisler ve yaptığı yatırımların yanı sıra karmaşık ve kapsamlı finansal enstrümanları Türk sanayisine başarılı şekilde entegre etmesi, ülkemizde sanayici şirketlerin finansal okuryazarlığının ve sektörün gelişmesi için büyük önem arz ediyor. Ülkemizde ilk kez vadeli satışlarda kredi sigortası enstrümanını 2007 yılında kullanmaya başlayan Yükselen Çelik’in finansal enstrümanlar ve ÜR-GE / AR-GE faaliyetleriyle piyasa belirleyici şekilde hareket etmesi, şirketin büyüyen pazar payı ve artan kârlılığı açısından sürdürülebilir bir performans ortaya koyuyor.

Yakın zamanda ABD’nin Chicago bölgesinde kurduğu Rising Steel isimli iştirakinin yanı sıra 2023 yılının ikinci yarısında Kocaeli ili Dilovası ilçesinde yer alan yeni çelik servis merkezini faaliyete geçirecek olan Yükselen’in kapasitesini iki katına çıkarması bekleniyor. Bu kapasite artışının yurt içi pazardaki büyüme etkisinin yanı sıra şirketin ihracat faaliyetlerine olumlu etkilerinin 2024 yılı itibarıyla görülmesi bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler