Sosyal Medya

Ekonomi

Nebati: Yeni ekonomi modelini uygulamasaydık daha kötü olacaktı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni ekonomi modelini uygulamaya alınmasaydı, enflasyon ile birlikte bir durgunluk ve buna bağlı birçok…

Nebati: Yeni ekonomi modelini uygulamasaydık daha kötü olacaktı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni ekonomi modelini uygulamaya alınmasaydı, enflasyon ile birlikte bir durgunluk ve buna bağlı birçok sorunla yüz yüze kalınacağını söyledi.

Nebati “Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi”nde konuştu.

Nebati, “Eğer yeni ekonomi modelini uygulamaya almasaydık, bugün enflasyon sorunu ile birlikte büyük olasılıkla bir durgunluk ve buna bağlı birçok sorunla yüz yüze kalacaktık. Öte yandan enflasyon sorunu yine ciddi bir mesele olmaya devam edecekti.” dedi.

Nebati, “İktisat tarihi incelendiğinde, aynı ekonomi politikalarının her ülkede aynı neticeler doğurmadığı gerçeğiyle karşılaşırız. Bir ülke ekonomisinin büyüme performansına olumlu etki eden bir politika, başka bir ülkede enflasyonist baskılara neden olabilmektedir. ” diye konuştu.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Hazine Bakanı, “Gelişmekte olan ülkelere kalkınmanın tek reçetesi olarak sunulan Ortodoks ekonomi politikaları, gelişmekte olan birçok ülkede büyük cari işlemler açığı ve beraberinde borç krizleriyle neticelenmiştir. ” şeklinde konuştu.

Hazine Bakanı, “Tüm küresel sarsıntılara rağmen ülkemiz birçok alanda olumlu gelişmeler kaydederken, çeşitli çevrelerce ekonomi modelimizin insafsızca ve adeta ideolojik bir saplantıya varırcasına eleştirilmesini şaşkınlıkla karşıladığımızı belirtmek isterim. ” şeklinde görüş belirtti.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Nebati, “Ülkemiz için son derece stratejik birçok adımı atmaktaki kararlılığımız, tamamen ülkemizin ve insanımızın spesifik ihtiyaçları doğrultusundadır.” diye konuştu.

-Hazine ve Maliye Akademisi Kururulyor-

Bakan Nebati, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Hazine ve Maliye Akademisi’nde gerçekleştirilecek araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla bir yandan bilgi üretimi yapılırken bir yandan da Kamu Kurumları, Üniversiteler, Özel Sektör ve STK’larla birlikte gerçekleştirilecek projelerle ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi ve deneyim paylaşımına daha fazla imkân sağlayacağız.”diye konuştu.

Nebati, şunları söyledi:

“Akademinin; nitelikli insan kaynağı geliştirmemiz yönünde önemli bir rol üstlenmesinin yanında; ekonomi, finans ve mali politikalarımızın planlanması ve uygulanması bakımından da değerli katkılar sunacağına inanıyorum.

Bugünkü konferansımızın ve kuracağımız Hazine ve Maliye Akademisi’nin ülkemize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyor; iktisat bilimine ve bu alandaki literatüre önemli katkı sağlayacaklarına inanıyorum.”

 

 

foreks.com

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler