Sosyal Medya

Döviz

Kılıçdaroğlu açıklamaları ardından Kur Korumalı Mevduat’a katılım ve yenileme azalabilir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Edirne’de gerçekleşen grup toplantısında Kur Korumalı Mevduat sistemi ile ilgili, “Buradan Kur Korumalı Mevduat sahiplerine yani…

Kılıçdaroğlu açıklamaları ardından Kur Korumalı Mevduat’a katılım ve yenileme azalabilir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Edirne’de gerçekleşen grup toplantısında Kur Korumalı Mevduat sistemi ile ilgili, “Buradan Kur Korumalı Mevduat sahiplerine yani bir avuç kişiye sesleniyorum. Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar öyle döviz garantisi falan yok. Türkiye sömürge değil.” diye konuştu.

Faize karşıyım diyor değil mi Erdoğan? Bankaların karı milyarları buluyor. Bu yılın ilk 6 ayında bankaların karı yüzde 400. Faiz geliri. Eğer bankalar yüzde 400 kar elde ediyorsa… Çiftçi, esnaf, sanayici, ücretli etti mi? Hiçbir meslek grubu yüzde 400 kar etmedi. Neymiş beyefendi faize karşıymış… Karşı olduğunu söyleyeceksin birileri parayı götürecek. KKM, ekonominin kalbine yerleştirilmiş bombadır diyorlar. Bomba değil atom bombası. Buradan KKM sahiplerine yani bir avuç kişiye sesleniyorum. Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar öyle döviz garantisi falan yok. Türkiye sömürge değil.

Ekonomist Murat Kubilay’a göre, Kılıçdaroğlu’nun: “İktidara geldiğimizde KKM’nin döviz kuru farkını ödemeyeceğiz,. açıklamasından sonra 6 aydan uzun vadeli KKM girişlerinin kesilmesi yüksek ihtimal. Kubilay’a Ocak ve Şubat aylarında KKM’de büyük dönüşler olacağını hatırlatırken, bu dönüşlerin yenilenmelerini zor ihtimal olarak nitelendiriyor. Bu nedenle de iktidarın bir kaçış yolunun daha tıkandığını söylüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler