Sosyal Medya

Borsa

Yatırım Finansman: Model Portföy Güncelleme Raporu

GARAN’ı ekliyoruz. Güçlü sermaye yapısı, temkinli karşılık politikaları (3Ç21 itibariyle 6,6mlrTL serbest karşılık rezervi) ve güçlü karlılığı nedeniyle GARAN’ı Model Portföyümüze…

Yatırım Finansman: Model Portföy Güncelleme Raporu

GARAN’ı ekliyoruz. Güçlü sermaye yapısı, temkinli karşılık politikaları (3Ç21 itibariyle 6,6mlrTL serbest karşılık rezervi) ve güçlü karlılığı nedeniyle GARAN’ı Model Portföyümüze ekliyoruz. Bugün Garanti Bankası’nın 3,8mlrTL 4Ç21 net kar ile %21 çeyreklik özkaynak karlılığı açıklamasını bekliyoruz. Muhafazakar karşılık politikasına paralel, 4Ç21’de ayrılacağını tahmin ettiğimiz 600mnTL’lik serbest karşılık dahil 12,7mlrTL çeyreklik karşılık giderleri açıklanmasını öngörüyoruz. 2022 net kar tahminimiz 14,3mlrTL seviyesinde olsa da, enflasyondaki artış trendi ve kredilerde yeniden fiyatlamayla kredi mevduat makaslarındaki iyileşme eğiliminin değerlememiz üzerinde yukarı yönlü risk oluşturduğunu düşünüyoruz. Bunların yanında, yakın zamanda 12,2TL teklif fiyatıyla açıklanan BBVA’nın gönüllü pay alım teklifi de hisse için bir alt limit teşkil etmektedir. Hisse alımı sürecinin 1Ç22’de sonuçlanması beklenmektedir. GARAN 2022T 0,57x PD/DD ve 3,5x F/K ile işlem görmektedir.

Alarko Holding’i çıkartıyoruz. Alarko’nun son dönemde kaydettiği hızlı yükseliş sonrası model portföyümüzde kar realizasyonuna  gitmeye karar verdik. Geçtiğimiz hafta şirketin açıklamış olduğu güçlü 2022 beklentileri hisse fiyatının yükselişinde önemli rol oynadı. Şirket yönetimi hem 2021 son çeyreği için güçlü sonuçlara işaret etti, hem de 2022 için beklentilerin üzerinde net kar tahmini paylaştı (2750-3250 milyon TL). Özellikle şirketin ithal kömür santrali olan Cenal’da avantajlı üretim maliyeti ve artan elektrik fiyatları sayesinde dolar bazında faaliyet karında bu sene yaklaşık yüzde 100 artış yaşanabileceğini tahmin ediyoruz (2021’de yaklaşık 200 milyon dolar, 2022’de yaklaşık 400 milyon dolar tahmini FAVÖK). Holding’in iştiraklerindeki şirket payına düşen borç ve FAVÖK’leri dikkate alarak düzeltilmiş FD/FAVÖK çarpanını yaklaşık 3,5x seviyesinde hesaplıyoruz. Şirketin yaratacağı nakit akışı sonucu azalan borçluluk seviyesi piyasa değerini orta-uzun vadede yükseltmeye devam edecektir, fakat bu noktada güçlü hisse fiyatı performansı sonrası risk-getiri dengesinin daha az cazip hale geldiğini not ediyoruz.

Model Portföyümüz BIST100 endeksine göre yılbaşından beri %11.7 daha yüksek getiri elde etmiştir.

 

 

Yatrım Finansman

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler