Sosyal Medya

Döviz

Dolar/TL kurunda 8,0 seviyesi üzeri

Geçtiğimiz Cuma gecesi TCMB Başkanı’nın görevden alınmasıyla öncü Asya seansında 8,48’e yükselen kur, Pazartesi’den bu yana 8,0’ın altında tutulmaya çalışılmakta. …

Dolar/TL kurunda 8,0 seviyesi üzeri

Geçtiğimiz Cuma gecesi TCMB Başkanı’nın görevden alınmasıyla öncü Asya seansında 8,48’e yükselen kur, Pazartesi’den bu yana 8,0’ın altında tutulmaya çalışılmakta.  Bugün ise yurt içi seansta 8,0 seviyesi üzerinde işlem görmekte. Pazartesi günü kamu bankaları ve yerli yatırımcı satışı iddialarıy 7,70’e doğru gerileme yaşanmıştı.  Ancak, haftanın son gününde 7,90 üzerinde tutunduğu izlenen Dolar/TL yine 8,0 üzerine dönüyor zaman zaman.

Ağbal’ın görevden alınmasının ardından atanan Kavcıoğlu, pazar gününden bu yana iki kez bankalarla görüştü.  Yazılı açıklama yaparak enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini belirtti. Takvimden önce bir toplantı olmayacağını beyan etti.

Şİmdi gözler 15 Nisan PPK’sında alınacak faiz kararında.

Ancak, Cumhurbaşkanı baş ekonomi danışmanı Yiğit Bulut’un faizlerin düşürlmesi gereği yönünde devam eden mesajları enflayon yükselmeye devam ederken yarattığı belirsizlikler üzerinden TL’nin değerini zayıf tutuyır.  Dolar endeksinin global piyasalarda başarılı aşılama süreçleri sayesinde ABD ekonomisine dair iyileşme beklentilerin güçlenmesi de TL dahil gelişmekte olan piyasa kurları üzerinde baskı yapmaya devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler