Gündem
ASELSAN ve Roketsan’a Tedarik Yapan Firmada Konkordato Süreci
Savunma sanayinde kritik projelerde yer alan FEMSAN ile bağlantılı Mogeser ve MOPA Endüstriyel şirketleri, mali zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.
PARA ANALİZ- Savunma sanayinde kritik yerlileştirme ve kalifikasyon projeleri yürüten elektrik motoru üreticisi FEMSAN ile aynı hissedarların sahipliğinde bulunan Mogeser ve MOPA Endüstriyel, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketlere üç aylık mühlet verirken, konkordato komiseri olarak Mali Müşavir İşletme Uzmanı Yasin Doğan, Bağımsız Denetçi Ayten Uğur ve İcra ve İflas Hukukçusu Melis Taşpolat Tuğsavul görevlendirildi. Üç aylık sürenin ardından 14 Ekim 2025’te yeni duruşma yapılacak.
Mahkeme kararında, alacaklıların yedi gün içinde itiraz edebileceği ve konkordato talebinin reddi için delil sunabileceği belirtildi.
Milli Projelerde Kritik Görevler Aldı
36 yıldır savunma sanayinin önemli tedarikçilerinden biri olan FEMSAN, ASELSAN ve Roketsan gibi büyük firmalarla birçok yerli proje geliştirdi. Şirket, zırhlı araçların uzaktan komutalı silah sistemlerinde kullanılan kulelerin hareket mekanizmalarını yerlileştirdi. Ayrıca, Roketsan’ın MAM-L mühimmatı ve ASELSAN’ın hassas güdüm kitleri için oluksuz elektrik motorları geliştirip kalifiye etti.
FEMSAN, Roketsan’ın AKYA milli torpido projesinde 7 fazlı elektrik motoru ve kontrolcüsünün tasarım ve üretiminden sorumluydu. Ayrıca ANKA İHA’sı, GÖKBEY helikopteri ve SERVO motor geliştirme projelerinde de yer aldı.
BAKMADAN GEÇME
-
Gündem
/ 12 Ocak 2026Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Ait Taşıma İhalelerinde Usulsüzlük İddiası Soruşturması: Çok Sayıda Gözaltı Var
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri yük ve yolcu taşıma ihalelerinde kamu zararına yol açıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, askerlerin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, söz konusu ihaleler nedeniyle yaklaşık 23 milyon 578 bin TL tutarında kamu zararı oluştuğu ileri sürüldü.
Amerikan Merkez Bankası
/ 12 Ocak 2026ABD’de Powell Soruşturması Sonrası Uzun Vadeli Enflasyon Beklentileri Yükseldi
ABD’de savcıların Fed Başkanı Jay Powell hakkında cezai soruşturma başlatması, piyasalarda Merkez Bankası’nın bağımsızlığına ilişkin endişeleri artırdı. Gelişme sonrası altın ve gümüş rekor kırarken, dolar zayıfladı; uzun vadeli enflasyon beklentilerinde yukarı yönlü hareket dikkat çekti.
Ekonomi
/ 12 Ocak 2026Gedik Yatırım’dan Kalekim Şirket Raporu
Ekonomi
/ 12 Ocak 2026Özgür Özel: Emekliye ve Esnafa Büyük Darbe
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’te yaptığı kapsamlı açıklamada emekli maaşları ve esnaf üzerindeki prim yüklerine sert tepki gösterdi. Özel, mevcut ekonomik politikaların emeklileri açlık sınırının altına ittiğini, küçük esnafı ise artan SGK primleriyle adeta cezalandırdığını savundu. “Türkiye’de sorun kaynak yokluğu değil, adaletsiz paylaşım” diyen Özel, CHP iktidarında emekli ve çalışanlara yönelik köklü bir gelir politikası değişikliği vaat etti.
Borsa
/ 12 Ocak 2026Borsa İstanbul’da Halka Arz Rüzgârı: Yılın Başında 4 Milyar TL Aşıldı
Borsa İstanbul’da yeni yılla birlikte hem endekslerde hem de işlem hacimlerinde görülen artış, halka arz piyasasında da belirgin bir canlanmayı beraberinde getirdi. 2026 yılı, şimdiden borsada “halka arz yılı” olmaya aday gösteriliyor.
Dünya Ekonomisi
/ 12 Ocak 2026Gelişen Piyasalarda Güven Zayıf: 2026’ya Girerken Temkin Sürüyor
S&P Global PMI verileri, 2025’in sonuna doğru gelişen piyasalarda üretim ve yeni siparişlerde sınırlı bir toparlanmaya işaret etse de, şirketlerin 2026’ya ilişkin beklentilerinin belirgin biçimde zayıf kaldığını gösteriyor. ABD’nin 2025 Nisan’ında açıkladığı geniş kapsamlı gümrük tarifeleri sonrası oluşan güven kaybı telafi edilemezken, istihdamdaki durgunluk ve yatırım iştahındaki çekingenlik büyüme görünümünü baskılamaya devam ediyor.
Borsa
/ 12 Ocak 2026Küresel Piyasalarda “Trump-Fed” Depremi
Haftaya rekorlarla başlayan Borsa İstanbul’un aksine, Wall Street yeni haftaya Trump yönetiminin Federal Rezerv (Fed) bağımsızlığına yönelik ağır saldırılarıyla sarsılarak girdi. ABD’de enflasyon verisi (CPI) öncesi piyasalarda risk iştahı, Beyaz Saray ile merkez bankası arasındaki "açık savaş" nedeniyle yerini temkinli bir bekleyişe bıraktı.
Atilla Yeşilada
/ 12 Ocak 2026FÖŞ yazdı: Türkiye ateş çemberi içinde
Sözün özü: Komşuda pişer, bize de düşer. Yılın ilk çeyreğinde bölgesel politik şoklardan sopa yiyebiliriz.
Piyasa
/ 12 Ocak 2026Parayı Anlama Rehberi I
Parayı Anlama Rehberi I Önce rahatlayalım. Tüm bildiklerimizi unutalım. SORU Devlet daha az borçlanırsa, özel sektörün borçlanma imkanı artar mı?…
Piyasa
/ 12 Ocak 2026Hazine’den Ocak Ayında 78,4 Milyar TL’lik İç Borçlanma
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ocak ayı iç borçlanma stratejisi kapsamında gerçekleştirdiği iki farklı tahvil ihracıyla piyasadan toplamda 78,4 milyar TL…
Borsa
/ 12 Ocak 2026TSPB, “Finansal Piyasalar Özet Verileri’ni” Yayımladı: 2025’te Yerli ve Yabancı Yatırımlar Hızla Büyüdü
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) 2025 yılı verilerinden derlediği “Finansal Piyasalar Özet Verileri”ni paylaştı. Buna göre, yerli yatırımcıların ödeme varlıkları 2025 yılında yüzde 32,1 artış göstererek yaklaşık 4,8 trilyon TL’ye ulaştı. Bu artış, yıllık enflasyon oranı olan yüzde 30,9’un biraz üzerinde gerçekleşti.
Borsa
/ 12 Ocak 2026Borsa İstanbul’da Rekorlar Haftası: 2026’da Hedef 16.000 mi?
Bu yılın ana mottosu: "Düşen Enflasyon, Düşen Faiz." Bu kombinasyonun şirket karlılıklarını desteklemesi ve borsa çarpanlarını yukarı çekmesi bekleniyor. Özellikle enflasyon muhasebesinin etkisinin azalmasıyla bilanço kalitelerinin daha net anlaşılacağı bir döneme giriyoruz.
Benzer Haberler
