Sosyal Medya

Ekonomi

Yılmaz: Yıllık enflasyon oranı düşmeye devam edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıllık enflasyon oranın düştüğünü ve önümüzdeki aylarda da düşmeye devam edeceğini söyledi.   Yılmaz bugün Türkiye…

Yılmaz: Yıllık enflasyon oranı düşmeye devam edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıllık enflasyon oranın düştüğünü ve önümüzdeki aylarda da düşmeye devam edeceğini söyledi.

 

Yılmaz bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verisine ilişkin olarak X hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ocak ayında aylık enflasyon beklentilerin üzerinde olmakla birlikte, yıllık enflasyon oranı düşüyor, önümüzdeki aylarda da düşmeye devam edecektir.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Ocak aylarında yıllık bazda ücret ve fiyat ayarlamaları yapılması nedeniyle, enflasyon diğer aylara göre nispi olarak yükselmektedir.

Ocak ayında tüketici fiyatlarındaki aylık artış yüzde 5,03 olarak gerçekleşmiştir. Yıllık enflasyon ise 2,3 puan düşerek yüzde 42,12 seviyesine gerilemiştir. Temel mallar yüzde 1’in altında artarken, hizmetler kaleminde yüzde 10’un üzerindeki artış genel oranı yukarı çekmektedir.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Yurt içi üretici fiyatları ocak ayında yüzde 3,06 oranında yükselmiş, yıllık enflasyon 1,3 puan düşerek yüzde 27,2 seviyesinde gerçekleşmiştir. Üretici enflasyonundaki görece düşük seyir, tüketici fiyatlarını maliyet yönlü olumlu etkilemeye devam edecektir.

Enflasyon ile mücadelemizi; para ve maliye politikalarının yanı sıra yapısal reformları içeren programımız ile bütüncül bir çerçevede, koordinasyon içinde sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle hizmet sektörlerinde sağlanacak gelişmeler ile daha olumlu bir tablo oluşacaktır.

Bir yandan enflasyon ile mücadele ederken, diğer yandan dengeli büyüme yaklaşımı ile yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı stratejilerimizi hayata geçiriyoruz.

Deprem harcamaları azaldıkça sosyal konut, gıda, enerji ve lojistik kanalları ile enflasyonla mücadelede arz yönlü çabalarımız yoğunlaşacaktır.

Seçici finans, teşvik ve rekabet politikalarımız sanayide katma değerli üretim ve teknolojik dönüşümü desteklerken; tarımda, verimlilik odaklı yaklaşımımız etkili olacaktır. Yeşil ve dijital dönüşüm hizmet sektörleri dahil her alanda öncelik kazanacaktır.

Yıllık enflasyon oranının önümüzdeki aylarda da düşmeye devam etmesini, öncelikle yüzde 30’lu, daha sonra yüzde 20’li oranlara gerilemesini, yıl sonunda ise yüzde 20 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz.

Tek haneli rakamlara ulaşıncaya kadar, halkımızın temel mesele olarak gördüğü enflasyon ile kararlı mücadelemiz sürecektir.”

 

 

 

 

foreks.com

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler