Sosyal Medya

Para Politikasi

Donald Trump: Faiz oranları acilen düşürmeye çalışacağım

ABD Başkanı Donald Trump, enerji üretimini artırarak faiz oranlarını düşürmeye çalışacağını ve gerekirse Fed ile görüşeceğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump,…

Donald Trump: Faiz oranları acilen düşürmeye çalışacağım

ABD Başkanı Donald Trump, enerji üretimini artırarak faiz oranlarını düşürmeye çalışacağını ve gerekirse Fed ile görüşeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda sanal bir konuşmada “Faiz oranlarının derhal düşürülmesini talep edeceğim,. Aynı şekilde, tüm dünyada düşmeleri gerekir. Faiz oranları her yerde bizi takip etmelidir.” dedi.

AFP haberine göre, ABD Merkez Bankası Fed’in, enflasyonu ve istihdamı kontrol altında tutmak için Kongre’den aldığı iki yetkisi bulunuyor. Bunlardan ilki kısa vadeli faiz oranlarını yükseltmek ve düşürmek.

Trump, Perşembe günü ilerleyen saatlerde Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, faiz oranlarının çok düşmesini istediğini, daha düşük petrol fiyatlarının da bu düşüşe yardımcı olacağını söyledi.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Trump “Petrol düştüğünde, fiyatlar düşecek. O zaman enflasyon olmayacak ve faiz oranları düşecek.” dedi.

Trump, Fed’in faiz oranlarını düşürmemesi durumunda ne yapacağının sorulması üzerine, “güçlü bir açıklama yapacağını” ve yetkililerin görüşlerini dinlemesini beklediğini belirterek, gerekirse Fed Başkanı Jerome Powell ile görüşmeyi düşüneceğini söyledi.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

ABD Başkanı “Sanırım faiz oranlarını onlardan çok daha iyi biliyorum. Ve bence bu kararı vermekten birincil olarak sorumlu olan kişiden kesinlikle çok daha iyi biliyorum. Onlar tarafından çok yönlendiriliyorum. Ama aynı fikirde değilsem, bunu bildiririm.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler