Sosyal Medya

Para-banka-finans

Deniz Yatırım/Orkun Gödek:  Aralık’ta faiz indirimi ihtimali artmış durumda

Daha önce de -Eylül’den bu yana dile getirmeye çalıştığım üzere- Aralık PPK’sı için faiz indirimi ihtimali ciddi anlamda artmış durumda.

Deniz Yatırım/Orkun Gödek:  Aralık’ta faiz indirimi ihtimali artmış durumda

Daha önce de -Eylül’den bu yana dile getirmeye çalıştığım üzere- Aralık PPK’sı için faiz indirimi ihtimali ciddi anlamda artmış durumda.

Kamuoyuna duyurulan metinde önemli iletişim incelikleri var. Merkez Bankası bu iletişim konusuna belli kafa yoruyor. Değişen kadroların ve bakış açılarının yansıması. Benim son PPK metni için değerlendirmem şu şekilde:

 

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Merkez Bankası’nın “ince iletişim” mekanizması işleterek kamuoyunu “kapalı sinyalleme ile yönlendirme” pozisyonunda hiçbir değişiklik yok. Açıkçası bu yöntemi tercih ettikleri için haksız olduklarını söylemek de güç. İçerisinden geçilen zorlu dezenflasyon süreci ve beklentilerin hali hazırda tam olarak “tüm kesimler nezdinde” çıpalanamamış olması, kapalı ve kontrollü sinyalleme ile ilerleme tercihinden geriye pek başka bir şey bırakmıyor.

 

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Kamuoyu ile paylaşılan PPK metni Enflasyon Raporu sunumu ile paralel ve tamamlayıcı nitelikte değerlendirilmeli. Başkan Karahan’ın Ankara’da verdiği “faiz indirim sürecinde de sıkı duruş devam edecek” mealindeki yönlendirme metnin genel havasında hissediliyor.

  1. Ekim ayı enflasyon verilerine dair yapılan değerlendirmede ana eğilimin düşüş gösterdiğinin kesin bir ifade ile belirtilmesi
  2. yurt içi talepteki yavaşlamanın enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere geldiğini “ima” etmesi yönlendirmesi ve
  • hizmet enflasyondaki belirginleşmenin atfını “faiz indirimi noktasına yaklaşıldığı” şeklinde okuyor ve “önemli bir sinyal” olarak algılıyorum.

 

Zamanlama konusunda uzun bir süredir dile getirdiğim üzere, Aralık’tan yana ihtimale şans verir duruşu koruyorum. Ancak, Kasım ayı enflasyon verilerinin de yakından izleneceğini eklemek isterim. Son olarak, maliye politikasının artan eşgüdümü değerlendirmesini de Aralık ayı faiz indirimi senaryosu durumunda Ocak ayındaki yeni yıl kamu zamlarına karşı oluşabilecek tartışmalar için yine kritik bir iletişim olarak gördüğümü eklemek isterim.

 

Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek’in Linked-In paylaşımıdır

 

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler