Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

UniCredit, Commerzbank için 35 Milyar Euro’luk Hisse Teklifi Sunuyor

İtalyan bankası UniCredit, Alman kredi kuruluşu Commerzbank için yaklaşık 35 milyar euro (yaklaşık 40 milyar dolar) büyüklüğünde bir satın alma teklifi sundu. Ancak banka, teklifin tam kontrolü ele geçirmeyi hedeflemediğini açıkladı.

UniCredit, Commerzbank için 35 Milyar Euro’luk Hisse Teklifi Sunuyor

İtalyan bankası UniCredit, Alman kredi kuruluşu Commerzbank için yaklaşık 35 milyar euro (yaklaşık 40 milyar dolar) büyüklüğünde bir satın alma teklifi sundu. Ancak banka, teklifin tam kontrolü ele geçirmeyi hedeflemediğini açıkladı.

UniCredit’ten yapılan açıklamada, Commerzbank’ta yüzde 30’un üzerinde pay edinmeyi amaçlayan bir teklif sürecinin başlatıldığı bildirildi. Bu oran, Alman devralma mevzuatına göre zorunlu satın alma eşiğinin aşılması anlamına geliyor.

Banka hâlihazırda Commerzbank’ın yüzde 26’sına doğrudan sahipken, toplam getiri swapı sözleşmeleri aracılığıyla da yaklaşık yüzde 4’lük dolaylı payı kontrol ediyor.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

UniCredit, teklifin amacının Alman devralma hukuku kapsamında belirlenen yüzde 30 eşiğini geçmek ve önümüzdeki haftalarda Commerzbank yönetimi ile diğer paydaşlarla daha yapıcı bir diyalog ortamı oluşturmak olduğunu belirtti. Banka ayrıca bu süreçte Commerzbank’ın yönetim kontrolünü ele geçirmeyi planlamadığını da vurguladı.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Teklif fiyatının ise Alman piyasa düzenleyicisinin belirleyeceği çerçeveye göre şekillenmesi bekleniyor. UniCredit, her bir Commerzbank hissesi için 0,485 adet UniCredit hissesi teklif etmeyi planlıyor. Bu değişim oranı, 13 Mart kapanış fiyatlarına göre yaklaşık yüzde 4 prim içeren 30,8 euro seviyesine karşılık geliyor.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler