Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul’da gong DOF Robotik Sanayi A.Ş. için çaldı

Halka arz sürecini yatırımcının yoğun ilgisiyle tamamlayan DOF Robotik Sanayi A.Ş. için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı...

Borsa İstanbul’da gong DOF Robotik Sanayi A.Ş. için çaldı

Halka arz sürecini yatırımcının yoğun ilgisiyle tamamlayan DOF Robotik Sanayi A.Ş. için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı. Şirket payları, bugün düzenlenen törenle Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong, robotik sanayi, eğitim, eğlence ve savunma sanayi gibi endüstrilerde yeni nesil teknolojilerle entegre geliştirdiği inovatif ürünlerle yaklaşık 19 yıllık deneyime sahip olan DOF Robotik Sanayi A.Ş. (DOF Robotics) için çaldı. Halka arz sürecini yatırımcının yoğun ilgisiyle tamamlayan DOF Robotik, bugün yapılan gong töreniyle birlikte DOFRB koduyla, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı.  DOF Robotik’in gong töreni, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun,  DOF Robotik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, DOF Robotik CEO’su Bakıt Baydaliev, Yatırım Finansman Genel Müdürü Eralp Arslankurt ile DOF Robotik çalışanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun yaptığı konuşmasında “DOF Robotik; teknoloji sektöründe yenilikçi ürünler geliştiren değerli bir şirketimizdir. Ülkemizin teknoloji odaklı sanayii atılımının değerli bir temsilcisidir. AR-GE çalışmalarına verdiği önemle, küresel pazarlarda önemli bir yer edinmiştir. Bugün ise Borsamızda işlem görmeye başlayarak oluşturduğu bu değeri yatırımcıları ile paylaşmaktadır. Bu başarılı halka arzda emeği geçen herkese, şirketimize ve aracı kurumumuza teşekkür ediyorum. Bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyor, Dof Robotik’e Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum.” dedi.

“Markamızın bilinirlik ve tanınırlığını pekişecek”

DOF Robotik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, halka arzın DOF Robotik’e yepyeni deneyimlerin, yeni projelerin ve pazarların kapılarını aralayacağına inandıklarını belirterek “Bu önemli adım, şirketimize daha güçlü bir kurumsal yapı oluşturma, faaliyet alanlarını genişletme ve sürdürülebilir bir büyüme imkânı sağlayacak” dedi.

Halka arzın, uzun yıllardır DOF Robotik’in gündeminde olan bir konu olduğunu ifade eden Mertcan, “Halka açılarak güçlü kurumsal yapımızı daha şeffaf ve hesap verebilir bir çerçevede yatırımcılarımızla buluşturmuş, sürdürülebilir büyüme hedeflerimizi destekleyecek önemli bir dönüm noktasına imza atmış bulunuyoruz. Şirketimize, değer yaratacak yatırım fırsatlarını değerlendirme ve fonlama açısından da önemli bir katkı sağlayacak olan halka arzımız, aynı zamanda markamızın, bilinirlik ve tanınırlığını pekiştirecek” diye konuştu.

Bu büyük adımın aynı zamanda çok büyük sorumlulukları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Mertcan, “Önümüzdeki dönemde, yatırımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza en yüksek değeri sağlarken ülke ekonomisine ve istihdama elimizden gelen en büyük katkıyı verme hedefiyle çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Hedefimiz yeni ortaklarımızla büyümek”

DOF Robotik’in hizmet yelpazesini genişletip Türkiye’de ve global pazarlardaki müşteri portföyünü yatırımlarla daha da güçlü hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Mertcan, şunları söyledi: “Şirketimizin pazar payına, cirosuna ve karlılığına büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu yatırımlarımızı gerçekleştirirken yeni ortaklarımızdan aldığımız gücü her zaman yanımızda hissedeceğiz. Şirketimize sürdürülebilir bir büyüme sağlarken, yeni ortaklarımızın yatırımlarını koruyup büyütmek öncelikli amacımız olacak.  Bize güvenen tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyor, DOF Robotik’in halka arzının ülkemize, sermaye piyasalarına, şirketimize ve yatırımcılarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

“Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda da yeni bir sayfa açıyoruz”

DOF Robotik CEO’su Bakıt Baydaliev de halka arzın DOF Robotik ailesi için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek “Yalnızca finansal anlamda değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik yolculuğumuzda da yeni bir sayfa açıyoruz” dedi. Kurulduğu günden bu yana inovasyonu merkezine alan DOF Robotik’in yüksek teknolojili VR ve AR atraksiyonları, robotik sistemleri ve edutainment konseptleriyle dünyanın 6 kıtasında 60’tan fazla ülkede faaliyet gösterdiğini kaydeden Baydaliev, şöyle devam etti:

“Biliyoruz ki gerçek liderlik, yalnızca teknoloji ile değil; çevreye, insana ve yönetişime duyduğumuz sorumlulukla ölçülür. Bu nedenle stratejik vizyonumuzun merkezine ESG kriterlerini yerleştirdik. Enerji verimliliği yüksek ürünler geliştiriyor, karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz. Çalışanlarımızın gelişimi için kurduğumuz DOF Akademi ile sürekli öğrenme ve paylaşım kültürünü teşvik ediyor, çeşitlilik ve kapsayıcılığı iş yapış biçimimizin temeline koyuyoruz. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle tüm paydaşlarımız için güvenilir bir iş ortağı olmayı sürdürüyoruz. Halka arzımız, bu değerleri daha da güçlendiren ve sürdürülebilir büyüme yolculuğumuzu destekleyen stratejik bir adımdır ve yalnızca DOF Robotik’in değil, hepimizin ortak geleceğine yapılan bir yatırımdır.”

“Türkiye’nin gurur duyduğu şirketlerden biri”

Yatırım Finansman Genel Müdürü Eralp Arslankurt, DOF Robotik’in yenilikçi vizyonu, yüksek teknolojiye dayalı üretim gücü ve global pazarlarda elde ettiği başarılarla Türkiye’nin gurur duyduğu şirketlerden biri olduğunu söyledi. Halka arzın, şirketin büyüme yolculuğunda yeni bir dönüm noktası oluştururken yatırımcıların da bu başarı hikâyesine ortak olmasına imkân tanıyacağını ifade eden Arslankurt, “Bu önemli adımda bizlere güvenerek aracılık görevini veren DOF Robotik yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin ilk borsa aracı kurumu Yatırım Finansman olarak bu süreci yönetmekten büyük bir mutluluk duyduk” dedi. DOF Robotik’in 343 bin 310 yatırımcının katıldığı halka arzında, şirket paylarının 3,13 katı kadar talep alındığını kaydeden Arslankurt, şöyle devam etti:

“45 milyon TL nominal değerli payların satışının gerçekleştiği halka arza 140 milyon 952 bin 749 TL nominal değerli pay talebi geldi. Toplam halka arz büyüklüğü ise 2 milyar 25 milyon TL olarak gerçekleşti. Yatırım Finansman olarak 50 yıla yaklaşan tecrübemizle, sermaye piyasalarının derinleşmesine katkı sağlamaktan ve DOF Robotik gibi güçlü bir markayı yatırımcılarla buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyor, DOF Robotik’e Borsa İstanbul’daki yeni yolculuğunda başarılar diliyorum.”

BAKMADAN GEÇME

  • Tüketici Davranışları Değişti: Hediye Sektöründe “Premium” Kültürü

    Perakende sektörü, yılın son çeyreğine girerken odak noktasını büyük indirim dönemlerine ve yılbaşına çevirmiş durumda. Ancak bu yoğun gündemin arasında, 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi spesifik ve yüksek potansiyelli günler, pazarın dinamiklerini test eden önemli bir barometre görevi görüyor. Sektör raporları, son birkaç yıldır hediye alışverişinde gözlemlenen temel bir değişime işaret ediyor: Tüketici, kitlesel ve "klişe" hediyelerden hızla uzaklaşarak, "premium" ve "özel tasarım" olarak adlandırılan yüksek değerli alternatiflere yöneliyor. Bu durum, özellikle hediye ve çiçekçilik pazarında ciddi bir dönüşümü tetikliyor.

  • Cumhurbaşkanı Kararıyla Küçük Esnafın Yeni Vergi Düzeni Belli Oldu

    Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile esnafın vergilendirilmesine ilişkin önemli bir düzenleme hayata geçirildi. 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek karara göre, nüfusu 2 binin altında olan bazı köy ve beldelerde faaliyet gösteren esnaflar basit usulde vergilendirilmeye devam edecek.

  • Güncel Kurlar ile Anında Hesaplama: En Pratik Döviz Çevirici Aracı

    Döviz çevirici, farklı para birimleri arasında değer dönüşümü yapmaya yarayan dijital bir araçtır. Özellikle yabancı para cinsinden işlem yapan bireyler ve kurumlar için temel ihtiyaçtır.

  • Wall Street Bankalarından Dolar Tahmini: Yeni Yılda Dolar Kuru Düşecek mi?

    Deutsche Bank AG, Goldman Sachs ve diğer büyük Wall Street bankaları, Fed’in faiz oranlarını düşürmeye devam etmesi durumunda ABD dolarının gelecek yıl değer kaybedeceğini öngörüyor. Stratejistler, ABD Merkez Bankası’nın para politikasını gevşetmeye devam edeceğini, diğer merkez bankalarının ise faizleri sabit tutacağını veya artıracağını öngördüklerinden, doların 2026 yılında tekrar zayıflayacağını tahmin ediyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten 2027 Ekonomi Öngörüleri: “Vatandaşlarımızın ve reel sektörün hissedeceği bir döneme giriyoruz”

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk ekonomisinin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen 5. Finansın Geleceği Zirvesi’nde konuşan Şimşek, ekonomi programının kritik bir döneme girdiğini ve dezenflasyon sürecinin başarıyla tamamlanacağını ifade etti.

  • 2026 Sigorta Sektörü İçin Kötü Bir Yıl Olacak: Fiyatlar Yumuşayacak, Büyüme Zorlaşacak

    Sigorta sektörü, 2026’ya fiyatların yumuşadığı ancak şirketler ve acenteler için büyümenin zorlaştığı bir ortamda giriyor. Yeni yıl, maliyet baskısının hafiflediği ama satış hızının önem kazandığı bir dönem olacak. Bu değerlendirme AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken’e ait. Şirketin genel müdürlük binasında önceki gün düzenlenen basın buluşmasında 2025’i değerlendirip 2026’ya dair öngörülerini paylaşan Ölken, en kritik beklentisini şu sözlerle özetledi: “2026, büyüme açısından acenteler ve şirketler için zor; müşteri açısından ise en makul yıllardan biri olacak.”

  • Türkiye’de Finansal Piyasalarda Servet Yoğunlaşması: Milyoner Yatırımcılar Güçleniyor

    Türkiye’de finansal piyasalarda servet, giderek daha küçük bir yatırımcı grubunda yoğunlaşmaya devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, Kasım 2025 itibarıyla Borsa İstanbul’da pay senedi yatırımcısı sayısı bir yıl içinde yüzde 6,4 azalarak 6 milyon 431 bine geriledi.

  • İstanbul’da Mezarlık Yeri Ücretlerine Dev Zam: 2026’dan İtibaren Geçerli Mezarlık Fiyat Tarifesi Belli Oldu

    İstanbul’da Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu ve Aşiyan gibi birinci gruptaki mezarlıklarda boş yer ücretleri yüzde 200 oranında artırıldı. En pahalı mezar yeri 334 bin 896 TL’ye yükselirken, mezar başına çeşme yaptırma bedeli de yüzde 710,90’luk artışla 61 bin 600 TL’den 500 bin TL’ye çıktı. Bu düzenleme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından 1 Ocak 2026’dan itibaren geçerli olacak şekilde belirlendi.

  • TCMB Aralık Piyasa Katılımcıları Anketi Raporu: Enflasyon ve Faiz Beklentilerinde Gerileme Var

    TCMB’nin Aralık ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 23,25’e gerileyerek Kasım dönemindeki yüzde 23,49’luk tahminin altında gerçekleşti.

  • TCMB, Ekim 2025 Cari Denge Verilerini Açıkladı

    TCMB’nin yayımladığı Ödemeler Dengesi İstatistikleri’ne göre, cari işlemler hesabı 2025 yılı Ekim ayında 457 milyon dolar fazla verdi. Böylece cari denge üst üste dördüncü ayda da fazla vermiş oldu.

  • Petrol Piyasasında 2026 Beklentisi: Barclays Arz Fazlasına İşaret Etti

    Barclays, Brent petrolünün 2026’da ortalama olarak varil başına 65 dolar civarında oluşacağını öngördüğünü açıkladı. Banka, gelecek yıl için günlük 1,9 milyon varillik bir arz fazlası bekliyor.

  • Gümüş Yeni “Altın” mı? Parabolik Tırmanış Alarm Veriyor

    Gümüş fiyatları son bir yılda neredeyse ikiye katlanarak 63 doların üzerine çıkarak altının bile üzerinde bir performans sergiledi. Almanya’nın hatıra paralarını iptal etmesine yol açan bu yükseliş, hem arz-talep dengesizliği hem de yatırımcı psikolojisindeki “korku–açgözlülük” sarmalını gözler önüne seriyor.

  • Küresel Elektrikli Araç Satışlarında Yavaşlama

    Küresel elektrikli araç (EV) satışları, Kasım 2025’te Şubat 2024’ten bu yana en yavaş büyümeyi kaydetti. Çin pazarındaki durgunluk ve ABD’de vergi teşviklerinin sona ermesi, küresel tabloyu olumsuz etkilerken, Avrupa ulusal destek programları sayesinde güçlü büyümesini korudu.

Benzer Haberler