Sosyal Medya

Para-banka-finans

Trump, 20 milyar dolarlık bir yatırım sözü aldığını açıkladı

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump, BAE merkezli bir şirketten ABD’de veri merkezi inşa etmek için 20 milyar dolarlık bir yatırım…

Trump, 20 milyar dolarlık bir yatırım sözü aldığını açıkladı

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump, BAE merkezli bir şirketten ABD’de veri merkezi inşa etmek için 20 milyar dolarlık bir yatırım sözü aldığını açıkladı.

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump, Trump ailesinin yakın iş ortağı Hüseyin Sajwani liderliğindeki bir Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) şirketinin ABD’de veri merkezleri için 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu .

AP haberine göre BAE merkezli DAMAC Properties’in ABD’deki yatırımı, Trump’ın büyük projeler için yeni para çekme konusundaki kişisel yeteneğini gözler önüne serdi. Japon milyarder yatırımcı Masayoshi Son da Trump’ın yanındayken geçen ay Amerika Birleşik Devletleri’ne 100 milyar dolar yatırım yapma sözü vermişti.

Trump, düzenlediği basın toplantısında Sajwani’nin bu taahhüdü verdiğine inandığını söyledi. Trump’ın ardından basın toplantısına kısa bir konuşma yapan Sajwani, “Kasım ayında seçilmesi benim ve ailem için harika bir haberdi.” dedi.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Sajwani’nin vaat ettiği yatırım, yapay zekanın geliştirilmesinde ve kripto para biriminin yaygınlaştırılmasında kullanılan veri merkezlerinin inşasında kullanılacak.

Ekim ayında, finans şirketi Blackstone, ABD’nin beş yıl içinde veri merkezlerine 1 trilyon dolar yatırım yapacağını ve uluslararası alanda 1 trilyon dolar daha yatırım planı olduğunu tahmin etti. Sajwani tarafından yapılan taahhüt, sektörde beklenen toplam yerel yatırımın yalnızca yüzde 2’sini temsil ediyor.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Sajwani’nin şirketinin web sitesine göre, şirket halihazırda BAE, Suudi Arabistan, Türkiye, İspanya, Tayland ve Endonezya’da veri merkezleri inşa etti veya inşa etmeyi planlıyor.

DAMAC Properties, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki gökdelenlerle dolu Dubai’nin en büyük emlak şirketlerinden biri.

Emlak geliştiricisi Trump’ın ortağıydı. Sajwani yönetiminde DAMAC, Dubai’nin çöl eteklerinde Trump Uluslararası Golf Kulübü’nü inşa etti .

 

 

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler