Sosyal Medya

Piyasa

Fed Öncesi Altın ve Euro Rekor Tazeledi, Piyasalar Bekle Gör Modunda

Fed’in kritik toplantısı bu akşam bitiyor ve beklenen faiz indiriminin ne kadar olacağı ve Trump’ın ağır baskısı altında olan Fed…

Fed Öncesi Altın ve Euro Rekor Tazeledi, Piyasalar Bekle Gör Modunda

Fed’in kritik toplantısı bu akşam bitiyor ve beklenen faiz indiriminin ne kadar olacağı ve Trump’ın ağır baskısı altında olan Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarının ne kadar şahin ya da ne kadar güvercin olacağı anlaşılacak.
Ancak bu toplantı sürerken doların zayıflayacağı üzerine tahminler güç kazandı ve sonuçta hem euro/dolar paritesi ve hem de altının dolar cinsinden ons değeri uluslararası piyasalarda şimdiden arttı; yeni rekorlara imza attı.

Fed toplantısı sürerken uluslararası piyasalarda euro, salı günü dolara karşı 1,1878 ile Eylül 2021’den bu yana yani son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Altında Yeni Rekor

Altının onsu ise 3.700 dolar eşiğini aşarak dün yeni bir rekora imza attı. Sabah saatlerinde Ons altın 3700 dolar sınırını da aşarak %0,63 artışla 3702,64 doları gördü. Ancak bugün sabah saatlerinde altın hafif gerileyerek 3.681,23 dolara düştü. Düşüşte, dolardaki %0,1’lik toparlanma ve yatırımcıların kar satışlarının etkisinin olduğu yorumu yapılıyor.

Spot altın, bir önceki seansta 3.702,95 dolarla rekor kırmıştı; fakat teknik analistlere göre burası altın için ciddi bir direnç Ancak teknik göstergeler, bu seviyenin güçlü bir direnç olduğunu işaret ediyor. Teknik analizler, altının 3.624-3.653 dolar aralığına geri çekilebileceğine işaret ediyor.
Kapalı Çarşıda ise dün kapanışta gram altın alış fiyatları 5 bin 16 lira, çeyrek altın 8 bin 26 lira ve cumhuriyet altını 33 bin 250 liradan işlem gördü.

Fed Kararı Öncesinde Piyasalar

ABD borsaları Fed öncesi bir anlamda beklemeye geçti. Salı gününü S&P 500 yüzde 0,1 kayıpla tamamladı. Vadeliler ise TSİ sabah saatlerinde yatay seyretti.

Asya piyasalarında da bir bekle gör günü yaşandı. MSCI Asya Pasifik endeksi kayıplarını silerek yüzde 0,1 artıya geçti.

Hong Kong’da işlem gören Çin teknoloji hisseleri ise pek bekle gör modunda değildi. Yapay zeka (YZ) hisseleri sayesinde dört yılın zirvesine tırmandı. . Küresel tahvil piyasası bu sabah yatay seyrediyor.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4,02 ile fazla değişim göstermedi. 20 yıllık tahvil ihalesine 2020 yılından beri en güçlü talep çeken Japonya’da da 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,6 ile yatay seyretti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler