Sosyal Medya

Gündem

KKTC’de Yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman: “Artık Partili Değil, Tüm Yurttaşların Cumhurbaşkanıyım”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayı Tufan Erhürman kazandı. Erhürman, teşekkür konuşmasında “Artık ben Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Genel Başkanı değilim, tüm yurttaşların Cumhurbaşkanıyım” diyerek tarafsızlık, birlik ve eşitlik mesajı verdi.

KKTC’de Yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman: “Artık Partili Değil, Tüm Yurttaşların Cumhurbaşkanıyım”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayı Tufan Erhürman kazandı. Erhürman, teşekkür konuşmasında “Artık ben Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Genel Başkanı değilim, tüm yurttaşların Cumhurbaşkanıyım” diyerek tarafsızlık, birlik ve eşitlik mesajı verdi.


“Birlikte Yürüdük, Birlikte Kazandık”

Seçim zaferinin ardından yaptığı konuşmada Erhürman, kampanyasının temelini “birlikte yürümek” fikri üzerine inşa ettiklerini hatırlattı:

“İlk iki sözümüzü tuttuk: birlikte yürüdük, birlikte kazandık. Şimdi üçüncü sözümüzü tutacağız; hep birlikte yöneteceğiz.”

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Erhürman, Cumhuriyetçi Türk Partisi kadrolarına, kampanya ekibine ve destek veren tüm yurttaşlara teşekkür ederek, “Bu başarı sadece bir partinin değil, halkımızın ortak başarısıdır,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca halka seslenerek, akşam saat 21.30’da Kızılbaş Parkı’nda yapılacak kutlamaya tüm yurttaşları davet etti:

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

“Bize oy veren, vermeyen herkesi bekliyorum. Demokrasi, yalnızca oy vermek değil, birlikte yaşama iradesidir.”


“Tüm Yurttaşları Kucaklayacağım”

Erhürman, bundan sonra görevini partiler üstü bir anlayışla yürüteceğini belirtti:

“Hangi partiye mensup olursa olsun, tüm yurttaşlarımı kucaklayacağım. Cumhurbaşkanlığı, tek başına yönetilecek bir makam değil; ortak aklın üretileceği bir çalışma alanıdır.”

Yeni dönemde cumhurbaşkanlığının temel ilkelerinin eşitlik ve özgürlük olacağını vurgulayan Erhürman, “Cumhurbaşkanı, eşitliğin de özgürlüğün de bekçisi olacak. Hiçbir yurttaş arasında ayrım yapılmayacak,” dedi.

Erhürman, seçim sonuçlarının tüm ilçelerde benzer biçimde tecelli ettiğini belirterek, “Bu sonuç, kardeşliğimizin bozulmadığını, hâlâ bir bütün olduğumuzu gösteriyor,” ifadelerini kullandı.


Ankara’dan Farklı Tepkiler

Seçim sonucu Türkiye’de farklı siyasi tepkiler yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erhürman’ı tebrik etti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Tufan Erhürman’ı tebrik ediyorum. Kıbrıs Türk halkının iradesini sandığa yansıttığı bu seçimlerin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da seçim sonuçlarının KKTC’nin “demokratik olgunluğunu” ortaya koyduğunu belirterek Erhürman’ı kutladı.

Buna karşılık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonucunun tanınmaması gerektiğini savunarak “KKTC Parlamentosu acilen toplanmalı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne katılma kararı almalıdır” çağrısında bulundu.


CHP’den “Kardeş Parti” Kutlaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “kardeş parti” CTP’nin liderini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs Türk halkı, yalnızca Sayın Erhürman’ı seçmekle kalmamış; kendi demokrasisine ve milli iradesine dışarıdan müdahale eden zihniyete de güçlü bir yanıt vermiştir.”

Özel, Erhürman’ın Türkiye ile ilişkilerinde “serin kanlı, yapıcı ve dengeli bir dil” benimsediğini vurgulayarak, Ankara–Lefkoşa ilişkilerinin karşılıklı saygı çerçevesinde süreceğine inandığını söyledi.


“Türkiye ile İstişare Olmadan Dış Politika Olmaz”

Anadolu Ajansı’na konuşan Erhürman, Türkiye ile koordinasyonun süreceğini belirtti:

“Türkiye’yle istişare etmeksizin Kıbrıs’ta bir dış politikanın belirlenmesi benim dönemimde de asla söz konusu olmayacak.”

Erhürman, Türkiye ile yapıcı diyalog içinde, daha katılımcı ve halk merkezli bir yönetim anlayışı benimseyeceğini, ancak KKTC’nin kendi kimliği ve iradesine sahip çıkacağını vurguladı.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler