Gündem
YENİLEME: Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına Türkiye’den erişim engeli
CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı Türkiye’den erişime kapatıldı. CHP’liler kararı “siyasete müdahale” olarak niteledi, dayanışma mesajları ise çığ gibi büyüdü.

Sosyal medya platformu X, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun hesabının engellenmesine ilişkin olarak açıklama yaptı. Açıklamada, “Kararı uygulamakla birlikte karara kesinlikle katılmıyor ve itiraz ediyoruz.” denildi.
Açıklamada,”Kararların uygulanmaması tüm platformun kısıtlanması dahil yaptırımlara yol açmakta. Türkiye’de erişimi sürdürmenin, özellikle acil durumlarda ifade özgürlüğü ve bilgiye erişim için hayati olduğuna inanıyoruz.” ifadesi kullandı.
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabına Türkiye’den erişim engeli getirildi.
İmamoğlu, gözaltına alındığı 19 Mart’tan bu yana kamuoyuna mesajlarını bu platform üzerinden ulaştırıyordu. Hesabına getirilen erişim engeli, hem parti yönetiminden hem de destekçilerinden sert tepkilere yol açtı.
CHP’li Yöneticilerden Peş Peşe Tepkiler
Gökhan Günaydın: “Kitabınızda Mertlik Yazmaz”
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yaptığı açıklamada erişim engelini şu sözlerle eleştirdi:
“Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına Türkiye’den erişimi engellediler. Tıpkı Beyazıt Meydanı’na aydınlatma cihazlarını sokmayarak alanı karanlıkta bırakabileceklerini sandıkları gibi. Yarın Başkan’ın milyonlarca hesabı olur. Kitabınızda mertlik yazmaz, o çoktan belli oldu. Yazıklar olsun.”
Sevgi Kılıç: “Siz Susturmaya Çalıştıkça Biz Büyüyoruz”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, X profilini İmamoğlu’nun fotoğrafıyla değiştirerek şu mesajı paylaştı:
“Korkunun ecele faydası yok. Siz sansürle susturmaya çalıştıkça biz daha da büyüyeceğiz. O hesap kapanmaz! Çünkü o hesap, korkmayanların, zulme boyun eğmeyenlerin, halkın hesabı! Ekrem İmamoğlu halkın iradesi, halkın ta kendisi!”
Deniz Yavuzyılmaz: “Siyasete Müdahaledir”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz da kararı açıkça eleştirdi:
“Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli getirilmesi, siyasete müdahale demektir. X platformu Tayyip Erdoğan’a serbestse, rakibi Ekrem İmamoğlu’na yasak olamaz.”
Cem Aydın: “İliklerinize Kadar Korktuğunuzun Resmidir”
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın da profil fotoğrafını İmamoğlu’nun resmiyle değiştirerek şunları yazdı:
“İliklerinize kadar korktuğunuzun resmidir. Bir hesabı kapatırsınız, milyonlarca geliriz.”
Ali Mahir Başarır: “Tüm Hesaplarımız Ekrem İmamoğlu’nundur”
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, sansür kararını şöyle değerlendirdi:
“16 milyon İstanbullu’nun başkanı olmasını engellemeye kalkmıştınız, ikinci seçimde vurdu geçti. Şimdi de 86 milyonun Cumhurbaşkanı olmasını engellemeye çalışıyorsunuz. Yine sandıkta vurup geçecek! Tüm sosyal medya hesaplarımız Ekrem İmamoğlu’nundur. Talimatlı yargı kararlarıyla darbeye devam ediyorsunuz ama nafile!”
Gökan Zeybek: “Susturamayacaksınız!”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de kararı şu sözlerle eleştirdi:
“Yeter artık! Kirli oyunlar bu halka sökmez… Gerçekten çok şey kaybetmişsiniz; Cesaretinizi, meşruiyetinizi, halkla bağınızı! İmamoğlu’nu susturmak isteyenler bilmeli ki onun sesi artık milyonların yüreğinde. Hepimiz Ekrem İmamoğlu’yuz! Susturamayacaksınız!”
Yavaş’tan Dayanışma: “Hesabım, İmamoğlu’nun Sesi Olacak”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendi X hesabını İmamoğlu’na devrettiğini duyurdu. Yavaş, “Hesabım, erişim engeli kalkana kadar Ekrem İmamoğlu’nun sesi olmaya devam edecek.” açıklamasını yaptı.
“Diplomanı Al Da Gel” Paylaşımı Sonrası Erişim Engeli
İmamoğlu’nun X hesabında son olarak Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine çağrı yapılmıştı. Paylaşımda, “Bu akşam saat 20.30’da Beyazıt Meydanı’nda buluşuyoruz. Diplomanı al da gel” ifadeleri yer almıştı.
Hesaba Türkiye’den giriş yapılmak istendiğinde, “Yasal talep doğrultusunda, TR sınırları içindeki @ekrem_imamoglu için erişim engellendi” uyarısı ile karşılaşılıyor.
BAKMADAN GEÇME
-
Dünya Ekonomisi
/ 25 Haziran 2025Küresel İflaslar 12 Yılın Zirvesinde: 2024’te 47 Ülkenin 30’unda Artış Yaşandı
2024 yılında küresel şirket iflasları son 12 yılın zirvesine çıktı. 47 ülkenin yüzde 65’inde iflaslar artarken, Türkiye’de iflaslar yüzde 23 yükseldi. Ukrayna ise yüzde 126’lık artışla en çok iflas görülen ülke oldu.
Ekonomi
/ 25 Haziran 2025TCMB anketi: Enflasyon beklentileri geriledi
TCMB’nin haziran anketine göre, piyasa, reel sektör ve hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentileri düşüş gösterdi.
Ekonomi
/ 25 Haziran 2025Beklentiler Düştü, Gerçekler Değişti mi? Şimşek’ten Enflasyon Yorumu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan “Sektörel Enflasyon Beklentisi” raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Genel
/ 25 Haziran 2025Seçeceğiniz cihaza karar verirken fiyat-performans dengesini ve depolama ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak önemlidir.
Genel
/ 25 Haziran 2025Trump’ın Arabuluculuğunda Ateşkes Kırılgan da Olsa Sürüyor: İran’la Barış Görüşmeleri “Ümit Verici”
ABD Başkanı Donald Trump’ın arabuluculuğunda varılan İran-İsrail ateşkesi, tarafların hava saldırılarını sonlandırdıklarını açıklamasının ardından Çarşamba günü itibarıyla büyük ölçüde korunuyor. Ancak ateşkesin kalıcılığına dair soru işaretleri sürerken, ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İran ile yürütülen barış görüşmelerinin “ümit verici” olduğunu söyledi.
Borsa
/ 25 Haziran 2025Borsa’da Ralli Sürer mi? Ateşkes Rüzgarıyla Endekste Güçlü Yükseliş
İsrail-İran arasında sağlanan ateşkesin ardından küresel piyasalarda artan risk iştahı, Borsa İstanbul'da da yukarı yönlü bir seyri destekliyor. BIST 100 Endeksi’nde kısa vadede yeni zirveler mümkün mü?
Borsa
/ 25 Haziran 2025Atilla Yeşilada ve Perihan Tantuğ video: Petroldeki Tehlike Artık Bitti Mi? | Piyasanın Efendisi
İran ve İsrail arasındaki ateşkes petroldeki tehlikeyi bitirdi mi? Yazı piyasalar nasıl geçirecek? Altın ve bitcoinde neler bekleniyor? Borsaya sıcak para girişi olur mu? Hepsi ve çok daha fazlası, Atilla Yeşilada ve Perihan Tantuğ'un katıldığı Piyasanın Efendisi'nde...
Para-banka-finans
/ 25 Haziran 2025Fed Başkanı Powell’dan Faiz İndirimi Taleplerine Ret: Eylül’den Önce İndirim Yok
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Başkan Donald Trump’ın baskılarına ve bazı kurul üyelerinin çağrılarına rağmen, faiz indiriminin Eylül ayından önce gündeme gelmeyeceğini açıkladı.
Borsa
/ 25 Haziran 2025SABAH Analizi: Ateşkesle petrol geriledi. Faiz indirim umuduyla Türk piyasaları canlandı
Ateşkes sonrası piyasalarda şenlik var. Borsa faiz indirimi umuduyla uçtu. Bugün ne olacak?
Çetin ünsalan
/ 25 Haziran 2025Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Meselenin okulla ilgisi kalmadı…’
MÜSİAD Başkanı Burhan Özdemir, Yeni Şafak Gazetesi’ne verdiği röportajda kalifiye eleman eksikliğini ve işsizlik problemini dile getirirken, 12 yıllık eğitime atıfta bulunarak, çıraklık sisteminin yeniden gelmesi gerektiğini söyledi...
Genel
/ 25 Haziran 2025AKOM Uyardı: Tehlikeli sıcaklar geliyor!
İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluları tehlikeli sıcaklıklara karşı uyardı...
Raporlar
/ 25 Haziran 2025”Otomobil Piyasası Görünümü” Raporu: Ortalama Otomobil Fiyatları Artıyor, Reel Fiyatlar Düşüyor
Araç sınıfına göre araba otomobil fiyatları tüm sınıflarda Nisan ayına oranlarında artışlar görüldü...
Genel
/ 25 Haziran 2025TÜİK göç verilerini paylaştı: Ülkeyi en çok gençler terk ediyor
TÜİK’in 2024 yılı göç verilerine göre, Türkiye’den yurt dışına göç edenlerin sayısı %40,6 azalarak 424 bin 345 oldu...
Benzer Haberler