Gündem
6 Gazeteci, İmamoğlu Soruşturması Kapsamında Emniyet’e Çağrıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, gazeteciler Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Aslı Aydıntaşbaş, Ruşen Çakır, Yavuz Oğhan ve Batuhan Çolak ifadeye çağrıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, gazeteciler Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Aslı Aydıntaşbaş, Ruşen Çakır, Yavuz Oğhan ve Batuhan Çolak ifadeye çağrıldı.
Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde polis ekiplerince evlerinden alınan Şaban Sevinç, Yavuz Oğhan, Soner Yalçın ve Batuhan Çolak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ruşen Çakır da öğle saatlerinde Emniyet’e getirildi. Aslı Aydıntaşbaş’ın ise yurt dışında olduğu öğrenildi.
Emniyet’e götürülen gazetecilerin ifade işlemleri saat 12.15 sıralarında başladı. CHP İletişim Koordinatörü Yavuz Oğhan, ifadesinin ardından saat 12.25’te serbest bırakıldı.
Başsavcılığın talimatı doğrultusunda gazeteciler hakkında “yalan bilgiyi alenen yayma” ve “suç örgütüne yardım” iddialarıyla işlem başlatıldığı öğrenildi.
Sabah saat 06.00 civarında yapılan operasyon kapsamında Şaban Sevinç ve Yavuz Oğhan’ın ifadeleri Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde alındı. Her iki gazetecinin cep telefonlarına da el konuldu.
Gazeteciler Soner Yalçın ve Batuhan Çolak da sabah saatlerinde ifadeleri alınmak üzere Emniyet’e götürüldü.
Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, saat 09.08’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “gözaltına alınmadığını” belirterek, gazeteci Aslı Aydıntaşbaş’ın ABD’de bulunduğunu ifade etti. Ancak Çakır’ın oğlu Ali Deniz Çakır, saat 12.13’te yaptığı paylaşımda babasının Emniyet’e ifade vermeye götürüldüğünü duyurdu.
Şaban Sevinç’in Savcılığa Sevki Yapıldı
İfadeleri alınmak üzere Emniyet’e götürülen Şaban Sevinç savcılığa sevk edildi.
