Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan: Enflasyonda 20’li rakamları hedefliyoruz

PARA ANALİZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 32. Olağan Genel Kurulu ve “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde yaptığı…

Erdoğan: Enflasyonda 20’li rakamları hedefliyoruz

PARA ANALİZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 32. Olağan Genel Kurulu ve “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ihracat başarısının kolay elde edilmediğini vurgulayarak, “Hiçbir başarı bize altın tepsiyle sunulmadı. Bu topraklarda alın terini akıl ve vizyonla yoğurarak ilerledik” dedi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, 2025’in ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 2 büyüdüğünü ve 19 çeyrek boyunca kesintisiz büyüme sağlandığını ifade etti. Erdoğan, küresel ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiye’nin istikrarını koruduğunu söyledi.

Enflasyonda 20’li rakamları hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı, ekonomik programın güçlü şekilde uygulandığını vurgulayarak, “Mayıs ayında yıllık enflasyon son 3,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yıl sonunda enflasyonda 20’li rakamları görmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Erdoğan, TL’ye güvenin arttığını, Türkiye’nin risk priminin düştüğünü ve uygulanan ekonomi politikasının piyasalarca desteklendiğini söyledi. Popülist politikalardan uzak durduklarını belirten Erdoğan, “Ülkeye bedel ödetmedik” dedi.

Uzak ülkelere 50 milyar dolarlık ihracat hedefi

Ticaret diplomasisinin güçlendirileceğini belirten Erdoğan, 2025 yılı için ihracatçılara 33 milyar lira destek bütçesi ayrıldığını, 2028 yılına kadar uzak ülkelere ihracatın 50 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

“İşi şansa bırakmıyoruz” diyen Erdoğan, pandeminin ardından küresel ticarette kırılmalar yaşandığını ve Türkiye’nin bu süreçte rotasını sağlam tuttuğunu ifade etti.

Dünyada satılan her 3 İHA’dan 2’sini Türkiye üretiyor”

Savunma sanayisindeki başarıya da değinen Erdoğan, İHA ve zırhlı araç üretiminde Türkiye’nin küresel marka haline geldiğini belirterek şunları söyledi: “Dünyada satılan her 3 İHA’dan 2’sini Türkiye üretiyor. KAAN savaş uçağına olan talep artacak. Savunma sanayimize çamur atmaya çalışan iş bilmezlere rağmen, bu başarıyı sürdüreceğiz.”

Otomotivde Avrupa’nın 4., dünyanın 12. büyük üretim üssü olduklarını kaydeden Erdoğan, Türk müteahhitlik firmalarının da dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade etti.

Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, uzun vadeli hedeflere vurgu yaparak sonlandırdı: “Biz kısa mesafe koşucusu değiliz, biz maraton koşucusuyuz. Türkiye Yüzyılı ülkümüzü hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yükümüz ağır, yolumuz uzundur. Ama bu yolda durmadan, yorulmadan ilerleyeceğiz.”

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler