Ekonomi
AK Parti Yine “Çalışıyoruz” Dedi: Emekliye Zam Yine Belirsiz
TBMM Genel Kurulu’nda İklim Kanunu görüşmeleri sırasında gündem asgari ücret ve emekli maaşları oldu. CHP, asgari ücretin 30 bin 250 TL’ye çıkarılmasını ve emeklilere seyyanen zam yapılmasını teklif etti.

PARA ANALİZ- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, İklim Kanunu Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı. Ancak Genel Kurul’da asıl gündem, milyonlarca yurttaşın hayatını doğrudan etkileyen ekonomik sorunlardı.
CHP: Asgari Ücret 30 Bin 250 TL Olmalı, Emekliye Seyyanen Zam Şart
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, asgari ücretin yılın ikinci yarısı için 30 bin 250 TL’ye yükseltilmesini önerdi. Günaydın, “Haydi gelin, bu teklifin altına imza atın, buralarda boş yere zaman geçirmeyin” diyerek iktidara çağrıda bulundu. Ayrıca, 14 bin 464 TL maaşla geçinmeye çalışan memur ve emekli kesimin durumuna dikkat çekerek, bu gruplara da seyyanen zam yapılması için kanun teklifi verdiklerini duyurdu.
AK Parti’den Emekliye Net Rakam Yine Yok
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları kabul etmekle yetindi. “4 milyona yakın emeklimizin en düşük maaşı aldığının farkındayız, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz” diyen Usta, herhangi bir tarih, oran ya da somut adım açıklamadı.
“Çalışıyoruz” Sözü Verildi
Usta, “Hiçbir zaman mağdur etmediğimiz gibi, bu dönemde de emeklilerimizi ve ihtiyaç sahiplerini korumaya devam edeceğiz” dedi. Ancak bu açıklama, aylardır artan enflasyon karşısında maaşı eriyen milyonlarca emekli için sadece bir temenniden ibaret kaldı.
Meclis Tatile Girmiyor: Çalışma Süresi Uzatıldı
Emekliye seyyanen zam tartışmaları sürerken öte yandan AK Parti’nin verdiği grup önerisi doğrultusunda Meclis’in 1 Temmuz’da tatile girmesi beklenen yasama takvimi değiştirildi. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen öneriyle, Meclis 31 Temmuz’a kadar çalışmalarına devam edecek. Bu süreçte ekonomik düzenlemelerin ve sosyal taleplerin gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu. (Haber Merkezi)