Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD yaptırım listesine bir yenisini daha ekledi: Uluslararası Yemen Bankası

ABD Dışişleri Bakanlığı, başkan Trump'ın 'yabancı terör örgütü' olarak tanımladığı Husilere destek verdiği gerekçesiyle Uluslararası Yemen Bankası'nı yaptırım listesine aldı.

ABD yaptırım listesine bir yenisini daha ekledi: Uluslararası Yemen Bankası

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünün yaptığı yazılı açıklamada, bankanın ve bankadaki üst düzey bazı yöneticilerin ABD’nin yaptırım listesine eklendiği belirtildi

Kemal Hüseyin El Cebri, Ahmed Sabit Numan El-Absi ve Abdülkadir Ali Bazara isimli üst düzey yöneticilerin yaptırım listesine alındığı belirtilen açıklamada:

“Bu eylem, ABD hükümetinin Kızıldeniz’deki ticari gemiciliğe yönelik İran destekli Husi saldırılarını önlemeye ve küresel ticaret için bu kritik su yollarını korumaya yönelik çabalarının bir parçasıdır.” ifadesi yer aldı.

Husiler, 7 Mart’ta yaptıkları açıklamada, İsrail’e Gazze’ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanıdıklarını, aksi takdirde İsrail’e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacaklarını duyurmuştu.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
ASELS ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ TKFEN, CIMSA, AFYON, TRMET ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

ABD Başkanı Donald Trump ise Truth Social platformundan 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen’deki Husilere karşı “büyük bir saldırı” başlatma talimatı verdiğini açıklamıştı.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi de ABD’ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek, saldırılarını sürdürdüğü müddetçe deniz seferlerindeki engellemelerin Washington’ı da kapsayacağını söylemişti.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler