Sosyal Medya

Borsa

Elektrikli araç şarj istasyonu operatörü ZES, Hubject ile iş birliğini duyurdu

ZES ve electrip ile dünyanın en büyük şarj ağı sağlayıcısı Hubject, e-roaming çözümlerini geliştirmeye yönelik  iş birliğine imza attı...

Elektrikli araç şarj istasyonu operatörü ZES, Hubject ile iş birliğini duyurdu

Zorlu Enerji & WrenHouse ortaklığında Electrip Global Ltd bünyesinde kurulan ZES ve electrip ile dünyanın en büyük şarj ağı sağlayıcısı Hubject, e-roaming çözümlerini geliştirmeye yönelik  iş birliğine imza attı.

Türkiye’nin önde gelen elektrikli araç şarj ağı operatörlerinden ZES ve Avrupa pazarının yeni oyuncusu electrip, dünyanın en büyük roaming şarj ağı sağlayıcısı Hubject ile iş birliğini duyurdu. Electrip Global Ltd CEO’su İ.Sinan Ak ve Hubject CEO’su Christian Hahn tarafından imzalanan anlaşma,Türkiye’deki yaklaşık 4000 ZES istasyonu ile İtalya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ ve Polonya’daki electrip istasyonlarının Avrupa genelindeki yüzlerce e-mobilite hizmet sağlayıcısı ile uyumlu hale getirilmesini sağlayarak elektrikli araç sürücülerine kusursuz bir şarj deneyimi sunmayı hedefliyor.

Electrip Global CEO’su İ.Sinan Ak, Hubject ile yapılan iş birliğini yorumlayarak şunları söyledi: “Elektrikli araç sahiplerini şehir içi ve şehirlerarası şarj istasyonlarımızla desteklemek için 2018 yılında ZES’i kurarak Türkiye’de elektrikli araç şarj operatörlüğüne başladık. Edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe ile Avrupa’daki yolculuğumuza “electrip” markamızla devam ediyoruz. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek uygulamaya geçiren markalar olarak; elektrikli araçların Türkiye ve Avrupa ülkelerinde daha erişilebilir ve kullanılabilir hale getirilmesine katkı sağlayacak bu değerli iş birliğine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. E-mobilite ekosisteminin yaygınlaştırılmasına sunduğumuz katkı ile aynı zamanda karbon emisyonlarını azaltmaya ve gezegenimizi de korumaya kararlıyız. Bu yolculukta; elektrikli araç şarj çözümleri, enerji verimliliği ve yeşil iş alanlarında etkili bir şirket olmayı hedefliyoruz”

Hubject CEO’su Christian Hahn ise “ ZES ve electrip’in elektrikli araç şarj operatörleri roaming ağımıza katılmasından mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliği ile, her iki marka da faaliyet gösterdiği ülkelerde altyapısını daha da güçlendirecek. Binlerce elektrikli araç sürücüsü Hubject’in e-roaming ağında yer alan ZES ve electrip şarj istasyonlarını ve diğer operatörlere ait istasyonları kolaylıkla bulup kullanabilecek. Bunun, araç sürücülerinin elektrikli araçlara geçmesini destekleyecek büyük bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi.

Elektrikli Araçlarda Roaming

Elektrikli araçlarda roaming, şarj istasyonu işletmecilerinden oluşan ağ içinde esnek bir şarj etme deneyimi sunarak; elektrikli araç sürücülerinin araçlarını herhangi bir ağdaki herhangi bir RFID kart veya uygulamayla şarj etmesine olanak sağlamaktadır. Cep telefonlarındaki roaming seçeneğine benzeyen teknoloji, yurt içine ek olarak diğer ülkelerde de kullanılabilmektedir. Elektrikli araç sürücüleri; herhangi bir sağlayıcının istasyonunu, o sağlayıcıya aboneliği olmasa ve sağlayıcı yurt dışında bulunsa dahi kullanabilir.

BAKMADAN GEÇME

  • Dünya Bankası Türkiye’nin Büyüme Tahminlerini Güncelledi

    Dünya Bankası, bugün yayımladığı yarı yıl "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda Türkiye için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

  • Barry Eichengreen: FED’e Açılan Hukuk Savaşı Doları Tehdit Ediyor

    Ünlü iktisatçı Barry Eichengreen’e göre Trump yönetiminin FED Başkanı Jerome Powell’a yönelik son hamleleri, yalnızca ABD para politikasını değil, doların küresel rezerv para statüsünü de riske atıyor. FED’in bağımsızlığının aşındırılması, uluslararası yatırımcı güvenini sarsarak sermaye çıkışlarını, doların sert değer kaybını ve küresel finansal istikrarsızlığı tetikleyebilir. Eichengreen, bu sürecin tarihsel olarak 1930’ların karanlık dönemini hatırlattığı uyarısında bulunuyor.

  • Dünya Bankası 2026 Raporu: Küresel Ekonomi Dirençli Ancak “Dinamizm” Kayboluyor

    Dünya Bankası, Salı günü yayınladığı "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, küresel ekonominin gümrük tarifeleri ve ticaret savaşlarına rağmen beklenenden daha dayanıklı olduğunu açıkladı. Ancak Banka, büyümenin gelişmiş ülkelerde yoğunlaşması ve aşırı yoksulluğu azaltmak için yetersiz kalması konusunda ciddi uyarılarda bulundu.

  • Emekliler ve Dar Gelirliler İçin Yeni Destek Sistemi: Vatandaşlık Maaşı Geliyor! Vatandaşlık Maaşı Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

    Kamuoyunda “vatandaşlık maaşı” olarak adlandırılan yeni sosyal destek sistemiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Emeklilerin de dahil edileceği bu yeni yardım modelinin uygulama süreci netleşmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla hazırlanan sistem, mevcut sosyal yardımların tek bir çatı altında toplanmasını hedefliyor. Bu kapsamda, yoksul ve dar gelirli hanelere düzenli gelir desteği sağlanması amaçlanıyor.

  • ABD’de Çekirdek Enflasyon Aralık’ta Yavaşladı,  Ama Fed’e  Rahat  Yok

    ABD’de Aralık ayı çekirdek tüketici enflasyonu beklentilerin hafif altında gelerek fiyat baskılarında sınırlı bir yavaşlamaya işaret etti. Ancak kira ve hizmet kalemlerindeki katılık, Fed’in yakın vadede faiz indirimine gitmesi beklentilerini canlı tutmaya yetmedi. Piyasalar veriye kayıtsız kalırken, tarife riskleri ve iklim kaynaklı gıda fiyatları küresel enflasyon görünümü açısından yeni belirsizlikler yaratıyor.

  • CHP’nin 38. Olağan Kurultayı Davası 23 Şubat 2026’ya Ertelendi

    CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin “şaibe” iddiasıyla Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 23 Şubat 2026 tarihine ertelendi.

  • Almanya’da Tarım ÜFE’de Sert Düşüş: Patates Fiyatları Yüzde 45 Geriledi

    Almanya’da Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE), Kasım 2025’te hem aylık hem de yıllık bazda düşüş kaydetti. Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, endeks kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,6, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 5,7 geriledi.

  • Meysu Gıda Halka Arzında Güçlü Başlangıç: İlk İşlem Gününde Yüzde 10 Artış Sağlandı

    5–7 Temmuz tarihleri arasında Alnus Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen talep toplama sürecinin ardından halka arzı tamamlanan Meysu Gıda payları, borsadaki ilk işlem gününde yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. 7,50 TL sabit fiyatla halka arz edilen şirket payları, işlem görmeye başladığı ilk seansta yüzde 10’luk artışla tavan fiyat olan 8,25 TL’ye yükseldi.

  • Wall Street’te Temkinli Seyir: Enflasyon ve Banka Kazançları Bekleniyor

    ABD hisse senedi vadeli endeksleri geriledi. Yatırımcılar, Fed’in faiz politikasına ilişkin ipuçları elde etmek için kritik enflasyon verileri ile bilanço sezonunun başlangıcına işaret eden JPMorgan Chase’in dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını bekliyor.

  • Kasım Ayında Perakende Satışlar Yıllık Bazda %14,2 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Kasım ayına ilişkin ticaret satış hacmi verilerini açıkladı. Buna göre, Kasım ayında perakende satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre %14,2 artarken, aylık bazda ise ivmelenerek %1,5 yükseldi.

  • Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Operasyonu: Oktay Kaynarca da Dahil Çok Sayıda Ünlü İsim Gözaltında

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde ünlülere yönelik operasyonlar sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Oktay Kaynarca, “Alnım açık,…

  • Merter’de 30 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık İddiası: Döviz Bürosu Sahibi Kapıyoldaş Hakkında Suç Duyuruları Artıyor

    Tekstil sektörünün merkezi konumundaki Merter, 30 milyon dolarlık bir vurgun iddiasıyla çalkalanıyor. Döviz bürosu sahibi Yasin Kapıyoldaş, çok sayıda esnaftan altın, gümüş ve dolar aldı. Alacaklılara “Parayı batırdım” dediği öne sürülen Kapıyoldaş’ın, zırhlı araçlarla paraları kaçırdığı ve başkaları adına da çok sayıda mülk edindiği iddia ediliyor. Bu süreçte Kapıyoldaş’ın çakar tertibatı olan bir araç kullandığı da öne sürüldü.

  • İFÖD Raporu: Sosyal Ağlar “Kullanıcı Hakları” Yerine “Ticari Çıkar” Peşinde

    İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), hazırladığı ‘Dijital İtaat Rejimi’ raporunda, sosyal medya devlerinin Türkiye’de ‘kullanıcı hakları’nı değil, ‘ticari çıkar’larını korumak amacıyla devletin ‘sansür talepleri’ne nasıl boyun eğdiğini gözler önüne serdi. Raporu Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve araştırmacı Ozan Güven kaleme aldı. Çalışmada, internet ortamını düzenleyen 5651 sayılı Kanun’daki değişikliklerin ardından Türkiye’de ofis açan sosyal ağ sağlayıcılarının performansı incelendi. Elde edilen verilere göre, Facebook, X, TikTok ve YouTube gibi platformlar Türkiye’deki yasal sürece şeklen uyum sağlasa da, uygulamada şeffaflıktan uzaklaşarak birer ‘dijital itaat mekanizması’na dönüştü.

Benzer Haberler