Sosyal Medya

Borsa

ATP, yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 30 reel büyüme ile 882 milyon TL’ye yükseltti

ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş. (ATP), 2024 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı...

ATP, yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 30 reel büyüme ile 882 milyon TL’ye yükseltti

ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş. (ATP), 2024 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, bu dönemde yıllık bazda %30’luk reel büyüme ile gelirlerini 882 milyon TL’ye, faaliyet kârını %49 artışla 130 milyon TL’ye ulaştırdı. Net kârı ise %28 oranında artarak 174 milyon TL olarak gerçekleşti.

ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, sonuçları değerlendirerek şu açıklamayı yaptı: “2024 yılına güçlü bir başlangıç yaparak ilk yarı hedeflerimize ulaştık. Sürdürülebilir ve dengeli iş modelimizle kârlı büyüme yolunda sağlam adımlar attık. Faaliyet kârımız %49 olarak büyürken, FAVÖK’ümüzü ikinci çeyrekte %27 ve yılın ilk yarısında toplamda %33 oranında yukarı taşıdık. FAVÖK artışımızın ciro artışının üzerinde gerçekleşmesi, verimliliğimizin ve iş modelimizin ölçeklenebilirliğini yansıtmaktadır.”

Global ölçekte ekonomik belirsizliklerin sürdüğü bir ortamda gerçekleştirdikleri büyümeden duyduğu memnuniyeti belirten Cinali: “Ar-Ge yatırımlarımız ve yenilikçi projelerimiz sayesinde müşteri sayılarımızı her çeyrek yukarı taşımaktayız. Konuk ağırlama sektöründe kiosklarla gösterdiğimiz başarıya, bu yıl otomatik teslimat dolapları ve masaya servis teknolojilerini eklemekteyiz. Finans markamız ATP Tradesoft, dijitalleşmede önde geldiği sektöründe müşteri tabanını genişleterek liderliğini perçinlemektedir.” diye ekledi.

ATP’nin, müşteri ihtiyaçlarını öngörerek yapay zekâ, blok zincir ve robotik otomasyona yönelik yatırımlarını hızlandırmakta olduğuna değinen Cinali, “Yılın ilk yarısında Türkiye’nin ilk dijital yeşil enerji pazaryeri olan ATP GreenX’e karbon emisyonu hesaplama ve raporlama modülünü ekleyerek, şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırdık. En son girişimimiz ATP RobotX,   işletmelerin verimliliğini artıran otonom robot çözümleri ile birçok sektörde müşteri kazanmaktadır. Yurt dışı çalışmalarımızda ise stratejik ortaklıklar kurarak ve ürünlerimizi dış pazarlara uyumlayarak müşteri kazanımlarımızı hızlandırmaktayız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Finans, konuk ağırlama ve enerji sektörleri başta olmak üzere, kurumsal şirketlerin ihtiyaç duyduğu yaşamsal platform, yazılım ve hizmetleri geliştiren ATP, 2024 yılının ilk yarısındaki güçlü finansal performansını sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projeleriyle birleştirerek, önümüzdeki dönemde de büyümesini sürdürmeyi planlıyor. Şirket, faaliyet gösterdiği pazarlarda yatırımlarını hızlandırarak ciro ve kârlılık artışını devam ettireceğini öngörüyor.

BAKMADAN GEÇME

  • Bitcoin için 2026 Tahminleri Uçurum Gibi: 75 Bin Dolardan 225 Bin Dolara Kadar Geniş Bir Bant

    2025 yılında tarihi zirveyi test ettikten sonra sert bir düzeltme yaşayan Bitcoin için 2026’ya yönelik tahminler son derece geniş bir bantta şekilleniyor. CNBC’nin sektör profesyonelleriyle yaptığı derlemeye göre öngörüler 75 bin dolar ile 225 bin dolar arasında değişiyor. Ortak nokta ise yüksek volatilitenin kalıcı olacağı beklentisi.

  • İran Fay Hattı: 2026’da Türkiye’yi Bekleyen Riskler ve Fırsatlar

    2026 yılının başında İran, 1979 Devrimi’nden bu yana en derin iç krizlerinden birini yaşıyor. Tahran’da hayat pahalılığı ve döviz kriziyle başlayan gösteriler, bugün rejim karşıtı topyekûn bir halk hareketine dönüşmüş durumda. 534 kilometrelik ortak sınıra sahip olan Türkiye için bu durum sadece komşuda çıkan bir yangın değil; göç, enerji ve jeopolitik dengeler açısından bir "sıçrama" (spillover) riskidir.

  • BDDK Raporu: Bireysel Kredi Büyümesi Ticari Kredileri Solladı

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) yayımladığı son veriler, kredi piyasasında tüketici ve ticari krediler arasındaki büyüme farkının giderek açıldığını gösteriyor. Tüketici kredileri, 2 Ocak haftası itibarıyla art arda dördüncü haftasında da yükselişini sürdürerek yıllıklandırılmış bazda yüzde 62,5 seviyesine ulaştı.

  • Marc Champion: ABD’nin Venezuela Modeli İran’da İşe Yaramaz

    ABD’nin Venezuela’da gerçekleştirdiği sürpriz operasyon ve Nicolas Maduro’nun ülke dışına çıkarılması, Washington’un benzer bir stratejiyi İran için de devreye sokup sokamayacağı tartışmasını alevlendirdi. Ancak Bloomberg yazarı Marc Champion’a göre, İran’ın iç dengeleri, bölgesel konumu ve rejimin yapısı Venezuela’dan çok daha karmaşık. Dahası, dış askeri müdahaleler Tahran’da rejimi zayıflatmak yerine milliyetçi refleksleri güçlendirebilir ve daha istikrarsız sonuçlar doğurabilir.

  • TCMB Rezervlerinde Düşüş: Toplam Rezervler 189,1 Milyar Dolara Geriledi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam brüt rezervleri gerileme kaydetti. 2 Ocak 2026 ile sona eren haftada TCMB’nin toplam rezervleri, önceki haftaya göre 4,8 milyar dolar azalarak 189,1 milyar dolara düştü. Bir önceki hafta rezervler 193,9 milyar dolar seviyesindeydi.

  • Jeopolitik Riskler GOÜ Varlıklarını Baskılıyor

    Gelişmekte olan ülke hisse senetleri ve para birimleri, artan jeopolitik risklerin etkisiyle düşüşünü sürdürdü. MSCI gelişmekte olan piyasalar hisse endeksi yüzde 0,8 gerileyerek Aralık ortasından bu yana en sert günlük düşüşünü kaydetti. Döviz tarafında ise Tayland, Güney Kore ve Güney Afrika para birimleri kayıplara öncülük etti.

  • Güldem Atabay: Küresel ekonomi şoklara dirençli çıktı, bizde de enflasyon

    Dünya ekonomisi jeopolitik şoklara beklenenden daha güçlü dayanıklılık sergilerken, bizde TCMB yapışkan enflasyona rağmen faiz indiriminin yolunu arıyor

  • Hazine’den 3,5 Milyar Dolarlık Dış Borçlanma

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 Ocak’ta gerçekleştirdiği dolar cinsinden çift dilimli tahvil ihracıyla uluslararası piyasalardan 3,5 milyar dolar kaynak sağladı.…

  • TÜİK, Aralık Ayında En Çok Kazandıran Yatırım Araçlarını Açıkladı

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, aylık bazda en yüksek reel getiri Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde (DİBS) görüldü. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) dikkate alındığında DİBS’in reel getirisi yüzde 4,13 olurken, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile hesaplandığında bu oran yüzde 3,98 olarak gerçekleşti.

  • İSO: İhracat Pazarları İklim Endeksi Aralık’ta Geriledi

    İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye İhracat Pazarları İklim Endeksi, Aralık 2025’te bir önceki aya göre düşüş göstererek 51,6 seviyesine geriledi. Kasım ayında 52,4 olan endeks, böylece son beş ayın en düşük değerini aldı. Endeksin 50 eşik değerinin üzerinde kalması, ihracat pazarlarında talep koşullarının zayıf da olsa iyileşmeye devam ettiğine işaret ederken, mevcut toparlanma eğilimi Aralık ayı itibarıyla ikinci yılını tamamlamış oldu.

  • Hükümet Harekete Geçti: Emekliye Asgari Ücret Oranında Zam Yapılacak mı?

    Milyonlarca emekli, açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verirken yapılacak maaş artışına odaklanmış durumda. Enflasyon farkının yetersiz kalması nedeniyle, iktidarın emekli maaşlarına asgari ücret artışı oranında zam yapmayı değerlendirdiği ifade ediliyor.

  • Demirören Grubu’nda İflas Kararı: Demirören’in Veliahtıydı, O da İflas Etti

    Karşılıksız çek kullandığı iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Tayfun Demirören’in iflasına karar verildi.

  • Küresel Piyasalarda İvme Kaybı: Rekorların Ardından Kâr Satışları, Jeopolitik Riskler Yeniden Gündemde

    Küresel piyasalarda yılın başından bu yana risk iştahını destekleyen iyimser hava, hafta ortasında yerini temkinli bir duruşa bıraktı. ABD borsalarında endeksler gün içinde yeni zirveler test etse de, özellikle yılın başında güçlü performans gösteren sektörlerde gelen kâr satışlarıyla birlikte kapanışlar karışık gerçekleşti.

Benzer Haberler