Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Powell: Enflasyonun geçen yılki seviyelere inmesini bekliyorum

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun gidişatı konusunda hala sabırlı davrandığını ve merkez bankasının kısıtlayıcı para politikasının işini daha uzun süre…

Powell: Enflasyonun geçen yılki seviyelere inmesini bekliyorum

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun gidişatı konusunda hala sabırlı davrandığını ve merkez bankasının kısıtlayıcı para politikasının işini daha uzun süre yapmasına izin vermesi gerektiğine inandığını söyledi.

 

Amsterdam’da düzenlenen Yabancı Bankacılar Birliği’nin yıllık genel toplantısında konuşan Powell, geçen yıl ABD’de enflasyonun önemli ölçüde gevşemesinin ardından ilk çeyreğin daha fazla ilerleme kaydedilmemesi açısından dikkate değer olduğunu bir kez daha belirtti.

“İlk çeyrekte beklediğimizden daha yüksek rakamlar gördük. Bunun pürüzsüz bir yol olmasını beklemiyorduk, ancak bunlar bence herkesin beklediğinden daha yüksekti” diye konuşan Powell, enflasyonun bu yıl Fed’in %2’lik hedefine doğru ilerlemeye devam etmesini beklediğini vurguladı.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

“Enflasyonun aylık bazda geçen yılki düşük değerlere daha yakın seviyelere inmesini bekliyorum” ifadelerini kullanan Powell, ancak bu sonuca olan güveninin ilk çeyrek öncesindeki kadar yüksek olmadığını da sözlerine ekledi.

Tartışmanın başında “Enflasyon verilerinin nereye düştüğünü görmemiz gerekecek” diye konuşan Powell, ABD ekonomisinin “son zamanlarda çok iyi bir performans gösterdiğini” belirten Powell, geçen yıl gayri safi yurtiçi hasıla büyümesinin %3’ün biraz üzerinde olduğunu ve bunun oldukça güçlü bir performans olduğunu kaydetti.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Powell, ABD işgücü piyasasının çok güçlü olmaya devam ettiğini belirterek, “birkaç yıl önce aşırı ısındığına” inanmasına rağmen, yavaş yavaş daha iyi bir dengeye geldiğini söyledi. Powell şu anda işgücü piyasasının pandemiden önce 2019’da olduğu kadar sıkı olduğuna inandığını belirtti.

 

 

 

 

 

 

foreks.com

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler