Para Politikasi
Hazine 49,65 milyar TL borçlandı
Hazine tarafından düzenlenen iki ihalede toplam satış 23 milyar 650,9 milyon TL olarak gerçekleşti. İhaleler öncesi yapılan 26 milyar TL…
Hazine tarafından düzenlenen iki ihalede toplam satış 23 milyar 650,9 milyon TL olarak gerçekleşti. İhaleler öncesi yapılan 26 milyar TL ROT satışla birlikte toplam satış 49 milyar 650,9 milyon TL’ye ulaştı.
Hazine, 12 ay (364 gün) vadeli kuponsuz tahvil ve 4 yıl (1.456 gün) vadeli TLREF’e endeksli tahvil ihracı gerçekleştirdi.
Toplam 6 milyar 271 milyon TL teklifin geldiği kuponsuz tahvil ihalesinde net satış 2 milyar 170,5 milyon TL, satışların nominal tutarı 3 milyar 166 milyon TL oldu.
İhalede bileşik faiz en düşük %45,39, ortalama %45,86, en yüksek %46,31 olarak gerçekleşti. Basit faiz ortalama %45,86 seviyesinde geldi.
İhalede minimum 68.346 TL, ortalama 68.557 TL fiyat oluştu.
Tahvil ihalesinde satılan kağıtlar 11 Eylül 2024 Çarşamba günü ihraç edilecek. Yeniden ihraç edilen tahvilin geri ödeme tarihi 10 Eylül 2025.
-TLREF’e Endeksli İhale-
TLREF’e endeksli ihalede net satış 21 milyar 48,4 milyon TL olurken, satışların nominal tutarı 21 milyar 760 milyon TL olarak belirlendi. İhaleye katılanlar 29 milyar 510 milyon TL teklif verdiler.
İhalede dönemsel bileşik faiz en düşük %12,60, ortalama faiz %12,69, en yüksek %12,81 olarak belirlendi.
Tahvilin minimum fiyatı 97.915 TL, ortalama fiyatı 98.715 TL seviyesinde oluştu.
İlk kez ihraç edilecek 3 ayda bir kupon ödemeli tahvilin valörü 11 Eylül 2024 Çarşamba olurken, geri ödeme tarihi 6 Eylül 2028 olarak belirlendi.
foreks.com
BAKMADAN GEÇME
-
Gündem
/ 27 Ocak 2026Türkiye’nin Nahçıvan Demiryolu Hamlesi Moskova’yı Tedirgin Ediyor
Türkiye’nin Kars’tan Nahçıvan’a uzanacak yeni demiryolu hattında somut ilerleme kaydetmesi, Güney Kafkasya’daki jeopolitik dengeleri sarsıyor. ABD arabuluculuğunda imzalanan Ermenistan–Azerbaycan anlaşmasının ardından hız kazanan proje, Rusya ve İran’da nüfuz kaybı endişelerini artırırken; Gürcistan ve Ermenistan ise yeni koridordan nasıl fayda sağlayabileceklerini tartışıyor.
Döviz
/ 27 Ocak 2026Gümüş Tarihin En Büyük Balonu! Ne Zaman Patlar? & Doların Gerçek Değeri Kaç? | Atilla Yeşilada – Semih Sakallı video
Piyasalarda Balon ve Kur Tartışması: Yeşilada, gümüş fiyatlarındaki yükselişi "tarihin en büyük balonu" olarak nitelendiriyor ve yatırımcıları Fed toplantısı sonrası yaşanabilecek sert düşüşlere karşı uyarıyor [01:26]. Dolar kuru konusunda ise Türk lirasının aşırı değerli olduğu eleştirilerine katıldığını ancak verimlilik artışı olmadan kurun seviyesinin tek başına çözüm olmadığını vurguluyor [03:31].
Reel Sektör
/ 27 Ocak 2026Erdoğan’dan Türk Müteahhitlere Suriye’nin İmarında “Büyük Fırsatlar” Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin post-savaş yeniden inşa sürecinin Türk müteahhitlik sektörü için büyük ticari fırsatlar yaratacağını belirterek, bu dönemin Türkiye’nin küresel inşaat sektöründeki gücünü pekiştireceğini söyledi.
Dünya Ekonomisi
/ 27 Ocak 2026ABD Konut Fiyatları Kasım’da Yıllık %1,4 Artışla İstikrarını Korudu
ABD’de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen yılın kasım ayında yıllık bazda yüzde 1,4 artarak konut fiyatlarındaki yükseliş hızının değişmediğine işaret etti. S&P Dow Jones Indices tarafından açıklanan Kasım 2025 verilerine göre, ulusal konut fiyat endeksi ekim ayındaki artış oranını korudu.
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026QNB Türkiye Eurobond İhracına Güçlü Yatırımcı Talebi: 500 Milyon Dolarlık Eurobond İhracı Gerçekleşti
QNB Türkiye, uluslararası piyasalarda 500 milyon dolar tutarında eurobond ihracını başarıyla tamamladı. Yurt dışı yerleşik yatırımcılara yönelik olarak 5 yıl vadeyle gerçekleştirilen ihraca, farklı bölgelerden 127 yatırımcı katıldı ve toplam talep ihraç tutarının yaklaşık dört katına ulaştı. İşlemin getirisi yüzde 6, kupon oranı ise yüzde 5,875 olarak belirlendi.
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026İPA Raporu: Gıdaya Erişim Endişesi Rekor Kırdı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) her ay yayımladığı İstanbul Barometresi, kentin toplumsal ve ekonomik nabzını tutmaya devam ediyor. Telefon anketiyle gerçekleştirilen Gündem Araştırmalarının Aralık 2025 sonuçları, İstanbul’da derinleşen geçim sıkıntısını gözler önüne serdi.
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026Standard Chartered: Stabilcoin’ler Banka Mevduatları İçin Ciddi Risk Oluşturuyor
Standard Chartered analistlerine göre, stabilcoin’ler hem küresel ölçekte hem de ABD’de banka mevduatları açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Banka, ABD’deki stabilcoin toplam piyasa değerinin yaklaşık üçte birinin doğrudan ABD bankalarındaki mevduatlardan kaynaklanabileceğini öngörüyor.
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026Meta’dan Instagram, Facebook ve WhatsApp için Premium Abonelik Hamlesi
Meta, ücretli hizmetler alanındaki yeni denemesi kapsamında Instagram, Facebook ve WhatsApp için premium abonelikleri önümüzdeki aylarda test etmeye hazırlanıyor.
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026Kadınların “Makyaj Kraliçesi” İflas Etti: Dev Markadan Şok Karar, Sevenlerini Üzdü
Lüks kozmetik dünyasında taşlar yerinden oynuyor. Makyajın "kraliçesi" olarak bilinen Pat McGrath’in imparatorluğu, dev borç yükü altında iflas koruma başvurusunda bulundu. İşte bir dönemin "milyar dolarlık" devinin çöküşüne dair tüm detaylar...
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026Google’dan 68 Milyon Dolarlık ‘İzinsiz Dinleme’ Uzlaşması
ABD merkezli teknoloji devi Google, kullanıcılarının özel konuşmalarını izinsiz kaydettiği iddiaları nedeniyle açılan toplu davayı 68 milyon dolar ödeyerek sonuçlandırmayı kabul etti.
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026Allianz Trade Raporu: Dünya Ticaretinde Borç Tahsilatı Riski Artıyor, Türkiye’de ‘Yüksek’ Seviyede
Allianz Trade tarafından yayımlanan Tahsilat Zorluğu Skoru ve Derecelendirmesi Raporu’na göre, giderek parçalanan küresel ekonomi ortamında, ticari alacakların neredeyse yarısında tahsilat riski “çok yüksek” veya “ciddi” seviyelerde bulunuyor. Raporda, ihracatçılar için alacak tahsilatının en zor olduğu ülkeler olarak Suudi Arabistan, Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri öne çıkıyor. Uluslararası ticari alacakların 1,1 trilyon doları, “Çok Yüksek” veya “Ciddi” risk taşıyan ülkelerde yer alıyor. Türkiye özelinde ise; ‘uluslararası tahsilat zorlukları’ son dört yılda azalmasına rağmen hâlâ “yüksek” seviyede değerlendiriliyor.
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026HSBC’den Türk Otomotivine İki Yönlü Mesaj: Kârlar Zayıf, Hedef Fiyatlar Artıyor
Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından HSBC, Türkiye otomotiv sektörüne ilişkin yayımladığı raporda, rekor satış hacimlerine rağmen şirket kârlılıklarının baskı altında kaldığını vurguladı. Buna karşın banka, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin hisseleri için hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize etti.
Ekonomi
/ 27 Ocak 2026Küresel Bankalar İşaret Etti: Carry Trade 2026’da da Kazandırır mı?
Dünyanın önde gelen finans kuruluşları Morgan Stanley, Bank of America (BofA) ve Citigroup, gelişmekte olan piyasalarda carry trade işlemlerinin 2026 yılında da yatırımcısına kazanç sağlamaya devam edeceğini öngörüyor. Yüksek faizli gelişmekte olan ülke para birimlerini alıp dolarda kısa pozisyon alan yatırımcılar, yıla güçlü bir başlangıç yaptı.
Benzer Haberler
