Sosyal Medya

Gündem

Tüpraş’ın 140 bin ton ham petrol taşıyan gemisi ile iletişim kesildi!

Tüpraş, Marshall Adaları bayraklı St. Nikolas isimli gemi ile Irak devlet petrol şirketi SOMO'dan satın aldığı 140 bin ton ham petrol taşıyan gemi arasındaki iletişim kesilmesi konusunda bir açıklama yaptı.

Tüpraş’ın 140 bin ton ham petrol taşıyan gemisi ile iletişim kesildi!

Tüpraş, Marshall Adaları bayraklı St. Nikolas isimli gemi ile Irak devlet petrol şirketi SOMO’dan satın aldığı 140 bin ton ham petrol taşıyan gemi arasındaki iletişim kesilmesi konusunda bir açıklama yaptı.

 

Tüpraş’a göre, Basra Limanı’ndan rafineriye doğru hareket eden gemiyle olan iletişim, Umman açıklarında 11 Ocak 2024 saat 06.30 civarında kayboldu.

 

Şirket, gemide Türk mürettebatın bulunmadığını belirtti ve olayın rafineri operasyonlarına herhangi bir etkisinin olmadığını vurguladı.

 

Açıklamada, “Söz konusu gemi, Irak devlet petrol şirketi SOMO’dan satın aldığımız ve Basra Limanı’ndan rafinerimize ulaştırılmak üzere yola çıkan yaklaşık 140 bin ton ham petrol taşımaktadır. Tüm rafineri operasyonlarımız planlandığı şekilde devam etmekte olup, olayın rafineri operasyonlarımıza bir etkisi bulunmamaktadır. Konunun takibi ulusal ve uluslararası yetkililerle işbirliği halinde sürmektedir” denildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler