Sosyal Medya

Genel

Dünya Sağlık Örgütü’nden ‘Hastalık X’ uyarısı: ”75 milyonun ölümüne sebep olabilir”

Dünya Sağlık Örgütü’nün Genel Direktörü Ghebreyesus, Davos’ta katıldığı oturumda yeni bir salgın hastalık olan ‘Hastalık X’ konusunda uyarıda bulundu. Ghebreyesus,…

Dünya Sağlık Örgütü’nden ‘Hastalık X’ uyarısı: ”75 milyonun ölümüne sebep olabilir”

Dünya Sağlık Örgütü’nün Genel Direktörü Ghebreyesus, Davos’ta katıldığı oturumda yeni bir salgın hastalık olan ‘Hastalık X’ konusunda uyarıda bulundu. Ghebreyesus, ‘Hastalık X’in koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini olabileceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos’ta katıldığı oturumda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, gizemli bir hastalık olarak tanımladığı ‘Hastalık X’in salgın haline gelebileceğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Hazırlıklı olunmasını isteyen Ghebreyesus, “Hastalık X”in koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini söyledi. 2021 yılının başında bu hastalıkla ilgili bir analiz yayınlayan DSÖ, hastalığın 75 milyon insanın ölümüne sebep olabileceğini ve her 5 yılda bir yeni bir salgın haline gelebileceğini aktardı.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler