Sosyal Medya

Ekonomi

Şimşek OVP’de 2024 büyüme beklentisini düşürmeye hazırlanıyor

Türkiye, yükselen enflasyonu dizginlemeye çalışırken bu yıl ve gelecek yıl için büyüme tahminlerini düşürüyor. Yetkililerin hükümetin yeni Orta Vadeli Programında…

Şimşek OVP’de 2024 büyüme beklentisini düşürmeye hazırlanıyor

Türkiye, yükselen enflasyonu dizginlemeye çalışırken bu yıl ve gelecek yıl için büyüme tahminlerini düşürüyor.

Yetkililerin hükümetin yeni Orta Vadeli Programında ne kadarlık bir revizyon açıklayacağı belli değil, ancak enflasyona odaklanırken bile keskin bir yavaşlamadan kaçınmak istiyorlar. Gayri safi yurtiçi hasıla büyüme tahminleri, bu yıl için %4 ve 2025 için %4 olan mevcut tahminlerden daha düşük olacak.

Planlar hakkında bilgi sahibi olan ve rakamlar henüz kamuoyuna açıklanmadığı için adının açıklanmasını istemeyen bir kişiye göre, bu revizyonların boyutu, Türk yetkililerin fiyat artışlarını engellemek için büyümeden ne ölçüde fedakarlık etmeye istekli olduklarını ölçmeye çalışan yatırımcılar için çok önemli olacak. Merkez Bankası son beş aydır gösterge faiz oranını %50’de sabit tutarken, enflasyon hala resmi hedefin 12 katı olan %60’ın üzerinde seyrediyor.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Garanti BBVA Araştırma’nın e-postayla gönderdiği bir rapora göre, Türkiye’nin Enflasyonla Mücadelenin Gerçek Olup Olmadığını Gösterecek Kararı Yakında Vermesi Gerekiyor Programda – muhtemelen Eylül ayı başında – açıklanacak olan yeni üç yıllık görünüm, yetkililerin ekonomide devam eden uyum için sahip oldukları “siyasi iradeyi” anlamak için kilit önem taşıyor.

Pazartesi günü açıklanacak olan ikinci çeyrek GSYH verilerine göre Garanti ekonomistleri çeyreklik bazda %0,5 ila %1 arasında bir daralma bekliyor.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Söz konusu kişi, daha düşük büyümeye rağmen, Türk yetkililerin 2024 yılı sonunda işsizliğin mevcut tahmin olan %10,3’ten daha düşük olacağını öngördüğünü söyledi. Hükümet yeni orta vadeli program hakkında yorum yapmayı reddetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yıllarda fiyat istikrarı pahasına yüksek büyüme seviyelerine öncelik verdi. Erdoğan’ın geçen yıl yeniden seçilmesinin ardından yetkililer daha ortodoks bir politika bileşimi benimsemiş olsa da, ekonomik büyüme %4’ün altına neredeyse hiç düşmedi.

Faaliyetler büyük ölçüde hane halkı tüketimi tarafından desteklenmiş, kısmen de gelecekte daha yüksek fiyat beklentisi ile körüklendi.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler