Sosyal Medya

Ekonomi

Piyasaların gözü kredi kuruluşlarının not kararında! Türkiye’nin kredi notu yükselecek mi??

Moody's'in Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife çevirmesi, piyasalarda diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarını beklemeye sevk etti.

Piyasaların gözü kredi kuruluşlarının not kararında! Türkiye’nin kredi notu yükselecek mi??

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife çevirmesi, piyasalarda diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarını beklemeye sevk etti.

 

Fitch Ratings ve S&P’nin ardından, Moody’s de Türkiye’nin not görünümünü pozitife çevirirken, mevcut kredi notunu değiştirmeyerek yatırım yapılabilir seviyeyi altı basamakta tuttu.

 

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Moody’s raporunda, para politikasındaki değişikliklere odaklanarak, enflasyonun sürdürülebilir seviyeye düşme olasılığının arttığını vurguladı. Aynı zamanda, ekonomi politikalarının yerel seçimler sonrasında da devam etmesinin önemine dikkat çekerek, “Makroekonomik dengesizliklerin azalması durumunda ülkenin kredi notunun yükseltilebileceği” ifadelerini kullandı.

 

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat, konuyla ilgili olarak NTV’ye konuştu: “Bu politikalar sürdükçe, benzer not artışlarının da raporların da devam edeceğini düşünüyorum. 2024 içinde bu trendin devam edeceği beklentisindeyim.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Moody’s’in bir sonraki değerlendirmesi 19 Temmuz’da yapılacak. Fitch Ratings’ın not kararları ise 8 Mart ve 6 Eylül’de, S&P’nin ise 3 Mayıs ve 1 Kasım’da açıklanacak.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler